Sari la conținut

Alimentul minune în Postul Crăciunului. Mihaela Bilic. „E o sursă excelentă de CALCIU”

conservă de pește
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
botulism de la o conversă de pește

Alimentul minune în Postul Crăciunului. Mihaela Bilic. „E o sursă excelentă de CALCIU”.

Celebrul nutriționist a prezentat beneficiile conservelor de pește, într-un mesaj pe contul său de Facebook. Mihaela Bilic explică faptul că peștele acizi grași și omega-3. Conform nutriționistului, sardina în conservă are avantajul că este o sursă excelentă de calciu și este și foarte ieftină.

„Conserva de sardine, omega-3 si calciu la un loc. Pentru ca e postul Craciunului vorbim de peste mult mai des. Si pentru ca e anotimpul rece avem nevoie de mai multe grasimi. Apare firesc recomandarea sa mancam peste gras, macar de 2 ori pe saptamana spun nutritionistii:)
Nu cred ca mai e nevoie sa ridic in slavi efectele benefice ale acizilor grasi omega-3.
  • Scad inflamatia,
  • Reduc trigliceridele si ateroscleroza,
  • Fluidifica sangele,
  • Sustin functia cerebrala.

Alimentul minune în Postul Crăciunului. Mihaela Bilic. „E o sursă excelentă de CALCIU”

Ideal ar fi sa mancam peste gras pentru omega-3, nu sa-l luam din farmacie. Si daca somonul sau tonul nu sunt atat de accesibili ca pret, macroul, heringul, sprotul sau sardina sunt la indemana oricui. Nu e nevoie ca pestele sa fie proaspat, varianta congelata sau in conserva e la fel de sanatoasa.

Vreau sa laud in mod special sardina, un peste mic care se hraneste cu alge si plancton, fara risc de contaminare cu metale grele asa cum se intampla la pestii mari. Varianta in conserva, pentru ca e mancata cu tot cu oase, are si avantajul de a fi o sursa excelenta de calciu.
Acest calciu are o bio-eficienta ridicata, fiind absorbit si utilizat foarte bine in organism. Iar daca alegeti conserva in sos tomat, mai „primiti”un bonus: fierul, care se absoarbe la cote mari din cauza mediului acid asigurat de rosii.
Sper ca banala conserva de sardine sa capete acum alta valoare in ochii vostri, pentru ca nu sunt multe produsele care pentru cativa lei sa ne aduca atatea „bunatati””, este mesajul Mihaelei Bilic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel