Sari la conținut

Alzheimer: obiceiul care ar putea indica faptul că ai boala

boala Alzheimer
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Simptome ale bolii Alzheimer

Din cuprinsul articolului

Alzheimer este o boală de care mulți se tem, asta pentru că în stadii avansate avem tendința de a uita chiar și cine sunt rudele noastre cele mai iubite. Din acest motiv, în laboratoarele din întreaga lume se fac studii pentru a înțelege mai bine diagnosticul, precum și prevenirea și opțiunile de tratament pentru cei care suferă în prezent de aceasta.

Există câteva semne care pot apărea atunci când această boală progresează și care pot avertiza populația despre riscuri, pe lângă faptul că ajută la diagnosticarea precoce și tratamentul adecvat.

Potrivit unui studiu de la Universitatea din California, San Francisco, adulții în vârstă care au obiceiul să doarmă la prânz mai mult de două ore, pot deveni suspecți ai acestei afecțiuni.

Obiceiul care poate indica că ai boala

„Siesta în timpul zilei și boala Alzheimer par să promoveze schimbări reciproce într-un mod bidirecțional… Acum știm că patologia legată de declinul cognitiv poate provoca alte modificări ale funcției… Este într-adevăr o tulburare multisistem, care include și dificultăți de somn, schimbări în mișcare, modificări în compoziția corporală, simptome de depresie, modificări comportamentale etc.”, a spus Yue Leng, care ar fi principalul autor al studiului, potrivit presei argentiniene Todo Noticias, referindu-se la schimbările care au fost prezentate în studiu și că ar putea face lumină asupra acestui comportament la pacienți.

Această boală are un progres lent, dar progresiv, fiind un tip comun de demență care afectează desfășurarea activităților zilnice a persoanelor care suferă de aceasta.

Potrivit portalului Mayo Clinic, boala face ca creierul să se micșoreze treptat și în acest fel neuronii mor, ceea ce afectează atât gândirea, cât și limbajul și abilitățile sociale ale pacienților.

„În Statele Unite, aproximativ 5,8 milioane de persoane în vârstă de 65 de ani și peste trăiesc cu boala Alzheimer. Dintre aceștia, 80% au 75 de ani sau mai mult. Din cele aproximativ 50 de milioane de persoane cu demență din întreaga lume, se estimează că între 60% și 70% suferă de boala Alzheimer”, a precizat sursa, referindu-se la procentul de persoane, precum și la cele mai recurente vârste, ale persoanelor cu aceasta condiție.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel