Sari la conținut

Cum ameliorăm ADHD la copii, fără MEDICAMENTE

ADHD (sindromul de hiperactivitate/tulburare hiperkinetică cu deficit de atenţie) este un diagnostic pus în baza unei combinaţii de comportamente, în principal hiperactivitate, incapacitate de concentrare şi imposibilitatea de control asupra impulsurilor.

Lipsa somnului de calitate şi alergiile alimentare sunt principalii “vinovaţi”.

Există din ce în ce mai multe cazuri de ADHD, potrivit organiclifestylemagazine.com. Proasta alimentaţie a copiilor, unde abundă produsele procesate şi conservanţii duc la această statistică îngrijorătoare.

Societatea a ajuns să epuizeze copiii. Ei nu mai dorm suficient sau adorm prea târziu, ratând orele cele mai sănătoase de somn. Sunt hrăniţi cu chimicale şi nu fac destulă mişcare. Toate lucrurile acestea conduc la slăbirea organismului, suprasolicitare şi stres alimentar.

Hiperactivitatea şi lipsa de concentrare sau incapacitatea de a-şi controla impulsurile sunt consecinţe fireşti ale unei minţi obosite şi care nu mai funcţionează in parametri normali.

ADHD-ul, precum cancerul, diabetul şi multe alte boli, este un simptom al unui corp suprasolicitat si plin de toxine. În lumea de azi, când copiii sunt privaţi de odihnă pură, de alimente curate şi multă mişcare, nu este de mirare că au acest sindrom.

Părinţii trebuie să supravegheze îndeaproape aceste lucruri şi să încerce să aducă alimentaţia şi stilul de viaţă al copilului pe un făgaş sănătos.

Trebuie să renunţe la mezeluri, sucuri, zahăr rafinat şi să li se facă analizele necesare descoperirii potenţialelor alergii, dar şi pentru intoleranţele alimentare, în special la gluten şi lactoză.

Meniul de bază trebuie să conţină fructe şi legume proaspete şi cât mai puţine alimente procesate.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel