joi, iunie 1, 2023

Neurochirurgul Vlad Alexandru Ciurea subliniează că o nouă carantină ca în primăvară ar trebui evitată, întrucât efectele psihologice asupra populației ar putea fi devastatoare. Măsurile de prevenție aplicate cu strictețe și în acest moment precum purtarea măștii de protecție, păstrarea distanței sociale și spălarea frecventă a mâinilor sunt suficiente.

Conform datelor strânse de către cercetători, efectele carantinei totale au avut efecte devastatoare asupra populațiilor: 65% din populația Italiei, 63% din populația Marii Britanii, 50% dintre germani au avut tulburări psihice din cauza carantinei.

Te-ar mai interesa: Ce cauzează un atac de cord? Atenție! Bărbații sun...

Cum apar tulburările psihice din cauza carantinei?

Neurochirurgul Ciurea comentează aceste statistici: „Așa este. Statul în casă cu televizorul deschis, cu știre după știre din ce în ce mai pesimistă. Asta nu duce la ceva bun. Sunt posturi care trebuie să anunțe, dar contează și tonul de anunțare. Asupra persoanelor puțin mai în vârstă, au un impact formidabil.

E și o poveste. A venit ciuma în sat sau în oraș. Au fost 5.000 care au murit de ciumă și încă 100.000 care au murit de panică.

Încep cu depresie, tulburări psihice, insomnii, stările conflictuale între cei doi parteneri de casă care s-au înțeles foarte bine ani de zile și din nimic se ceartă. Se accentuează și de aici încep durerile de cap, tulburări de echilibru, tulburări digestive care duc la scădere de imunitare. Apar alte boli din acest dezechilibru psihic.”

Te-ar mai interesa: Semne incipiente ale cancerului de sân. La ce treb...

Cum ar trebui să fie oprită pandemia? Răspunsul epidemiologilor, dar și a neurochirugului Ciurea

Vlad Alexandru Ciurea: Toți doctorii spun “opriți acest lockdown, că nu duce la nimic bun”. Trebuie luate măsurile de prevenție: mască, spălare, distanțare, igienă și aerisire. Este bine să se facă aceste lucruri.

Nu putem ține pe toată lumea în casă. Cei de la închisoare ce fac? Înnebunesc.

Mișcarea este fantastică, gândirea optimistă, discuțiile, schimbul de experiență, empatia, îmbrățișarea.

Te-ar mai interesa: 8 afecțiuni psihiatrice neobișnuite de care probab...

Îmi mențin părerea că acest lockdown trebuie făcut mai relaxat, pentru ca oamenii să rămână oameni.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private