Sari la conținut

Amestec din 2 ingrediente pentru curățarea colonului. Elimină murdăria din sistemul digestiv

colon iritabil
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
colonului iritabil

Colonul face parte din sistemul digestiv și se mai numește și intestinul gros. Resturile de alimente digerate intră în colon și bacteriile din colon descompun deșeurile și elimină apa, sarea și unii nutrienți. Susținătorii curățării colonului cred că scopul principal al curățării colonului este de a elimina acumulările de toxine și de a îmbunătăți absorbția nutrienților în organism.

Ai nevoie de o curățare a colonului?

Mulți oameni susțin că detoxifierea colonului vă ajută să vă îmbunătățiți starea generală de sănătate. Printre beneficiile curățării colonului se numără creșterea nivelului de energie, mai puține dureri de cap și chiar pierderea în greutate.

Curățarea colonului vă poate ajuta să pierdeți excesul de greutate, să îmbunătățiți funcția intestinală și să vă îmbunătățiți starea generală de sănătate și bunăstare. Alte probleme cu care poate ajuta sunt ameliorarea constipației și a diareei, promovarea mișcărilor intestinale regulate, îmbunătățirea sistemului imunitar și creșterea nivelului de energie.

In acest articol vă prezentăm o reteta simpla de curatare a colonului cu doar 2 ingrediente: chefir si seminte de in macinate (faina din seminte de in).

Beneficiile pentru sănătate ale kefirului

Kefirul este o băutură fermentată făcută de obicei cu lapte și „boabe de chefir”, care sunt organisme vii prietenoase.

Kefirul este o sursă completă de proteine cu mulți aminoacizi esențiali, minerale și vitamine B valoroase.

dieta cu kefir

Un studiu publicat în jurnalul Nutrition Research Reviews a constatat că chefirul de lapte conține câteva tulpini majore de bacterii prietenoase și drojdii benefice. Aceste organisme probiotice ajută la curățarea intestinului, ajută la echilibrarea florei intestinale și la distrugerea agenților patogeni precum E-coli și paraziții.

Un alt studiu științific a constatat că chefirul ajută la restabilirea sistemului digestiv, ameliorează bolile inflamatorii intestinale și ajută la întărirea sistemului imunitar.

Este Kefirul potrivit pentru persoanele cu intoleranță la lactoză?

Bacteriile prietenoase și drojdia benefică din cultura chefirului consumă cea mai mare parte a lactozei din lapte. Studiile au arătat că chefirul a îmbunătățit digestia și toleranța lactozei. Utilizarea acestuia poate fi o altă strategie potențială pentru depășirea intoleranței la lactoză.

Cu toate acestea, există și băuturi cu chefir fără lactate, deoarece boabele de chefir pot fermenta, precum apa de cocos, laptele de cocos, laptele de orez, laptele de migdale etc.

Beneficiile pentru sănătate ale semințelor de in

Adăugarea de semințe de in măcinate în dieta ta este una dintre modalitățile excelente de a ajuta la curățarea colonului.

Semințele de in măcinate absorb apa și se extind în colon, ajută la trecerea scaunului prin tractul intestinal și elimină toxinele pe măsură ce trec.

Semințele de in sunt, de asemenea, bogate în ALA, o formă de acizi grași omega-3 care au proprietăți antiinflamatorii și pot ameliora sindromul intestinului iritabil.

Unele studii medicale au descoperit că conținutul de ALA omega-3 din uleiul de in poate ajuta la protejarea împotriva cancerului de colon.

Semințele de in sunt, de asemenea, o sursă bună de Lignani, care sunt un tip de compus vegetal cunoscut sub numele de polifenoli. Studiile au descoperit că lignanii din semințele de in au și un efect protector asupra cancerului de colon.

Semințele de in, atunci când sunt consumate întregi, au mai multe șanse să treacă prin tractul intestinal nedigerate, așa că cel mai bun mod de a folosi semințele de in este să cumpărați semințele de in întregi și să le măcinați într-o râșniță de cafea atunci când trebuie să le mâncați.

Nu măcinați cantități mari de semințe de in, deoarece își pierd potența relativ repede. Folosiți semințe de in proaspete măcinate în 24 de ore de la măcinare.

Rețeta pentru curățarea colonului cu doar 2 ingrediente

Cum să utilizați cele 2 ingrediente pentru curățarea colonului (chefir și făină din semințe de in)

Consumați această mixtură în loc de micul dejun timp de 3 săptămâni.

  • Săptămâna 1: 1 lingură de făină de semințe de in în 100 ml de chefir
  • Săptămâna 2: 2 linguri de făină de semințe de in în 100 ml de chefir
  • Săptămâna 3: 3 linguri de făină de semințe de in în 150 ml de chefir

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel