Sari la conținut

Dieta cu hrișcă și chefir! Iată câte kilograme topești rapid

Dieta cu hrișcă și chefir! Iată câte kilograme topești rapid dacă consumi zilnic chefir și hrișcă. Nu te înfometezi, dar slăbești cât ai zice „hrișcă”! Iată cum topești între 4 și 7 kilograme într-o săptămână. 

Simplu de ținut, fără înfometare, dieta cu hrișcă și chefir este eficientă și nici nu costă mult. Dieta minune este și una dintre cele mai populare diete în rândul celor care vor să scape rapid de kilogramele în exces.

Cu rezultate uimitoare, dieta promite să ne scape de până la 7 kilograme pe săptămână, dar trebuie să ținem cont de anumite reguli. Ce-i drept, dieta este strictă și nu avem voie să ne abatem, dacă vrem rezultate.

Așadar, ambiție și răbdare pentru a scăpa de kilogramele nedorite!

Atenție la chefir! Consumați cel mult un litru pe zi

De ce chefir? Ei bine, chefirul este foarte bun și sănătos, chiar recomandat pe timp de vară. Hidratează și ne ține de foame.

Este o băutură făcută din lapte fermentat și provine din nordul munţilor Caucaz, conform dovezilor istorice.

Numele de chefir este originar din turcă – keyif –  şi  înseamnă „a te simți bine” după ce ai mâncat.

Un aliment foarte benefic pentru sănătatea aparatului digestiv, chefirul este un probiotic, adică are acele bacterii benefice, care luptă cu germenii şi cu bacteriile nocive din organism.

Cercetătorii au studiat componenta sa microbiană şi bogăţia în drojdii a acestuia iar meta-analizele au confirmat numeroasele beneficii ale consumului de chefir/kefir.

Nu conține gluten și este bogat în vitamine, minerale și proteine. Poate fi consumat zilnic, maxim un litru pe zi și, dacă se poate, varianta de chefir cu grăsime mai puțină (sub 3%).

Hrișca, una dintre cele mai sănătoase

Hrișca este una dintre cele mai sănătoase și benefice semințe, pe care nutriționiștii o recomandă în orice dietă personală. Are un gust și o aromă foarte plăcute și conține cea mai bună combinație de proteine, fibre și microelemente.

Se găsește la supermaket sau la plafar și are proprietăți curative. Poate fi folosită sub formă de semințe sau, dacă vă este mai ușor, în varianta expandată (fulgi de hrișcă).

În  varianta expandată, hrișca este mai crocantă și poate mai ușor de consumat.

Hrișca este bogată într-o substanță care are acțiune protectoare asupra vaselor de sânge. Mai mult, favorizează absorbția vitaminei C, ajută la vindecarea rănilor, diminuează durerea și are efect antibacterian.

Reduce colesterolul

De asemenea, stimulează circulația și producția de bilă, reduce nivelul colesterolului, previne cataracta. Dar asta nu este tot.

Boabele conțin cantități importante de vitamina B6 și P și sunt bogate în potasiu, iod și fosfor. Mai conțin substanțe care ajută la metabolizarea grăsimilor și a colesterolului, protejează ficatul.

De asemenea, dau organismului toți aminoacizii esențiali pe care organismul nu îi poate sintetiza, numiți și „cărămizile organismului uman”.

Boabele de hrișcă sunt bogate și în antioxidanți, care asigură protecția cardiovasculară și anticancerigenă, numeroase minerale (crom, cupru, mangan, magneziu).

Potrivit unor studii, hrișca are calitatea de a scădea glicemia în diabetul de tip II. De altfel, această cură ajută și la detoxifierea corpului, întrucât curăță organismul de toxine.

Ce NU aveți voie în timpul dietei cu hrișcă și chefir

De-a lungul dietei ce poate dura între 7 sau 14 zile, în funcție de numărul de kilograme de care vreți să scăpați (între 7-12),  puteți mânca pasat de hrișcă atât cât aveți nevoie să vă simțiți sătul.

Dacă hrișcă puteți consuma fără probleme, la chefir trebuie atenție. Așa cum am spus mai spus, puteți consuma maxim un litru de pe zi, iar acesta trebuie să fie cu grăsime de maxim 1%.

Chefirul se poate bea cu pasatul de hrișcă amestecat, ori ca gustare separată. Se poate bea după, dar cel mai bine este împreună. Așa și hrișca se va duce mai rapid pe gât. Iar combinația de chefir și hrișcă este chiar delicioasă.

ATENȚIE! În timpul dietei nu aveți voie sub nici o formă condimente sau zahăr. De altfel, zahărul nu este indicat în nicio dietă.

Dar cum această dietă este destul de strictă, vă recomandăm să mergeți la un medic înainte, mai ales dacă aveți probleme de sănătate. Este bine să cereți sfatul medicului pentru a nu vă periclita sănătatea.

În rest, dieta este eficientă, dar nu este tocmai echilibrată. În mod normal, o dietă ar trebui să fie diversificată, adică să se consume câte puțin din fiecare aliment.

Și încă ceva foarte important! Beți multă apă, măcar doi litri zilnic, dar să nu fie foarte rece, Mai multe detalii, aici.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=gGJ8vwlPQZE

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: