Sari la conținut

Anchete cu privire la falsificarea certificatelor de vaccinare, în mai multe județe din țară

Termenul de valabilitate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Recent, autoritățile au sesizat existența unor certificate de vaccinare false în mai multe județe din țară. Acestea pot ajunge la prețuri foarte ridicate, fiind solicitate de persoanele care refuză să se vaccineze, dar vor să beneficieze de anumite avantaje.

Falsificarea certificatelor COVID este o infracțiune gravă și va trebui pedepsită ca atare, atenționează autoritățile. Adesea, persoanele sunt descoperite odată cu internarea în spitale, din cauza formelor grave de COVID. Atunci, oamenii recunosc faptul că certificatele sunt, de fapt, false.

Anchete pentru falsificarea certificatelor COVID

Zeci de percheziţii au loc în această dimineaţă într-un dosar privind falsificarea unor adeverinţe de vaccinare anti-COVID-19. Acţiunea poliţiştilor are loc în judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin şi Dolj. În atenţie sunt doi foşti operatori ai unor centre de vaccinare, care au intrat în sistemul electronic şi au trecut ca fiind vaccinate 96 de persoane, comunică RADOR.

Cei doi funcţionari publici, suspectaţi că au fi eliberat adeverinţe false au lucrat în centrele de vaccinare. Pentru că ştiau parolele sistemului după ce au încheiat perioada în care erau angajaţi, au intrat în sistemul electronic de vaccinare şi au modificat datele acestuia prin suprascriere informatică.

Astfel, în perioada 15 mai-25 iunie suspecţii au eliberat nu mai puţin de 96 de adeverinţe false de vaccinare, în numele unor persoane care, desigur, nu erau vaccinate.

Poliţiştii din Mehedinţi au descins miercuri în 64 de locaţii, la domiciliile suspecţilor şi acasă la cei vizaţi că au obţinut adeverinţe false, cel mai probabil în schimbul unor sume de bani.

Printre beneficiarii dovezii de vaccinare se află şi capul unei grupări infracţionale implicată în trafic de ţigări, la care procurorii DIICOT şi ofiţerii DGA au descins în această vară; grupare în care erau implicaţi şi poliţişti de frontieră.

Bărbatul a fost ridicat de acasă împreună cu soţia sa. Poliţiştii au 66 de mandate de aducere, celelalte 30 de persoane fiind deja audiate.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel