Sari la conținut

Andreea Moldovan, în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri pharma din România

privind carantina națională

Recent, Andreea Moldovan a fost demisă din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății de către premierul Florin Cîțu. Documentele de revocare au fost semnate de președintele României, Klaus Iohannis. În urma deciziei, urmărind traseul carierei Andreei Moldovan, s-a constatat faptul că este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma din România cu afaceri anuale de 1,1 miliarde de lei.

Jurnalistul Stelian Negrea scrie, joi, pe Facebook, că fostul secretar de stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, are un SRL care probabil încasează servicii medicale prestate Spitalului de Boli Infecționase Brașov al cărei director este, fie altor clinici private, fie Spitalului Sfântul Constantin unde un pachet de acțiuni deține soțul domniei sale. La Spitalul Sfântul Constantin, acționar semnificativ este unul din cele mai mari lanțuri de farmacii din țară: Ropharma care a avut afaceri de 500 milioane lei în 2019 deținut de omul de afaceri Mihai Miron, susține Stelian Negrea, potrivit Flux24.

Imperiul pharma în care este implicată Andreea Moldovan

„Prin ce cascadorie de PR ni se înfățișează doamna Andreea Moldovan, fostul secretar de stat de la Sănătate care dorea să ne închidă pe toți în case, drept un emerit doctor și ni se omite faptul că este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma din România cu afaceri anuale de 1,1 miliarde de lei.

Distinsa doamnă, atacată grobian ieri de mahalagioaicele Moscovei, are un SRL pe care încasează probabil niște servicii medicale prestate fie Spitalului de Boli Infecțioase Brașov al cărei director este și unde se va întoarce, fie altor clinici private, fie Spitalului Sfântul Constantin unde un pachet de acțiuni deține soțul domniei sale.

Primul este spital de stat, al doilea e un spital privat cu afaceri anuale de 62 milioane de lei.

Aici acționar semnificativ, alături de cîteva companii off-shore din paradisuri fiscale ai căror acționari nu îi poți vedea, este unul din cele mai mari lanțuri de farmacii din țară: Ropharma care a avut afaceri de 500 milioane lei în 2019 deținut de omul de afaceri Mihai Miron. Ropharma Logistics o firmă de distribuție de medicamente cu același acționariat are la rândul ei afaceri anuale de 588 milioane de lei.

În ultima ei declarația de avere, doamna Moldovan ne spune că e despărțită de fapt de soț care încasează, la rândul lui, pe un SRL, Transplant Surg, vreo 740.000 de lei anual din care 458.000 e profit curat. În prima declarație de avere din ianuarie 2021 soțul apare angajat la Theo Health SA, firma care deține spitalul privat din Brașov, fără să se menționeze în clar acest lucru.

În total partenerii de afaceri ai soțului fostului secretar de stat fac afaceri anuale pe piața farma din România de aproape 1,1 miliarde de lei. Acest lucru nu este menționat nicăieri în declarațiile sale de avere sau de interese pentru a ne da seama de imperiul farmaceutic cu care se află în conexiune”, se arată în postarea jurnalistului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel