Sari la conținut

Andreea Moldovan, demisă din Ministerul Sănătății. Gheorghe Piperea: Secretarii de stat nu au dreptul de a semna ordine de ministru care afectează drepturi și libertăți

privind carantina națională

Andreea Moldovan, demisă din Ministerul Sănătății. Gheorghe Piperea: Secretarii de stat nu au dreptul de a semna ordine de ministru care afectează drepturi și libertăți.

Andreea Moldovan, demisă de la Minister

Miercuri, premierul Florin Cîțu a anunțat revocarea din funcție a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, dar și demiterea secretarului de stat din Minister, Andreea Moldovan.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății”, a transmis Florin Cîţu.

Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a spus premierul.

Secretarii de stat nu au dreptul de a semna ordine de ministru care afectează drepturi și libertăți

Potrivit avocatului Gheorghe Piperea, ordinul semnat de Andreea Moldovan este nu numai ilegal ci și inexistent. Acesta explică faptul că „secretarii de stat nu au dreptul de a semna ordine de ministru care afectează drepturi și libertăți”.

„Secretarii de stat nu au dreptul de a semna ordine de ministru care afectează drepturi și libertăți, chiar dacă li s-au delegat unele atribuții ale ministrului.
Ordinul prin care se instituie regula carantinării unei localități pentru o rată a infectării de 3 la mie (de două ori și jumătate mai mică decât cea de până ieri) este nu numai ilegal, este un act administrativ inexistent, pentru lipsa dreptului de semnătură. În plus, este un abuz în serviciu penal.
Faptul că neomarxiștii din usere vor să ne priveze de sărbătorile de Paști punând, practic, orice localitate, inclusiv Bucureștiul, pe termen nelimitat, nu înseamnă că trebuie să ne mai lăsăm intimidați.
Chiar dacă unii infecționiști ai vieții vor să ne țină în detenție sanitară pe termen nelimitat pentru a-și satisface niște frustrări personale sau profesionale, nu înseamnă că trebuie să acceptăm chiar toate aberațiile. Sub cuvânt că ar fi pentru siguranța noastră (care siguranță e sublimă, dar lipsește cu desăvârșire de vreo 14 luni încoace).
Voi ataca în contencios administrativ acest ordin anti-legal”, a scris avocatul Piperea pe contul său de Facebook.

Reamintim că ordinul prin care se modifică criteriile de instituire a carantinei a fost semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan și publicat marți în Monitorul Oficial. Documentul introduce un punctaj pe baza unei grile.

Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori pot intra în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel