vineri, iulie 23, 2021

Angela Merkel, vaccinată la rapel cu ser Moderna. La prima doză primise serul AstraZeneca.

Marţi, cancelaria de la Berlin a anunțat că Angela Merkel, cancelarul german, a primit la rapel serul Moderna

împotriva COVID-19.  Prima doză i-a fost făcută cu AstraZeneca.

Un purtător de cuvânt al guvenului a anunțat că Angela Merkel a fost vaccinată „în urmă cu câteva zile”, potrivit Spiegel.

„Da, confirmăm că şefei guvernului german i-a fost recent administrată a doua doză de vaccin bazat pe ARN mesager al companiei americane Moderna”, a declarat un purtător de cuvânt al cancelarului german.

În vârstă de 66 de ani, Angela Merkel a primit pe 16 aprilie o primă doză de vaccin AstraZeneca, a cărui utilizare a fost suspendată o perioadă în Germania după mai multe cazuri de tromboză înregistrate în

Europa.

Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului Germaniei, a prezentat o imagine a certificatului de vaccinare primit de Angela Merkel după vaccinarea cu AstraZeneca, relatează agenția DPA.

„Mă bucur că mi-a fost administrată astăzi prima doză a vaccinului AstraZeneca. Le mulţumesc tuturor celor care participă la campania de vaccinare şi celor care se  lasă vaccinaţi. Vaccinul este cheia pentru depăşirea pandemiei”, a scris Angela Merkel pe Twitter.

Serul Moderna, administrat mai multor înalţi oficiali germani, între care preşedintele Republicii, Frank-Walter Steinmeier, este rezervat

în Germania persoanelor peste 60 de ani.

Mai multe ţări, inclusiv Germania, au ales pentru a doua doză de vaccin serul cu ARN mesager de la Pfizer-BioNTech sau cel de la Moderna, rezultând o ‘schemă vaccinală mixtă’ după o primă injectare cu AstraZeneca.

Peste jumătate (51,2%) din populaţia Germaniei, adică 42,5 milioane de persoane, a primit cel puţin o primă doză de vaccin, iar 26,3 milioane (31,6%) au fost vaccinaţi complet, potrivit cifrelor publicate marţi de Institutul Robert Koch, principala autoritate sanitară germană.

Ultimele stiri

Parteneri
Ai gasit o seringă participantă la tombola. Click pe ea pentru a o colecționa.