miercuri, septembrie 28, 2022

Angelina Jolie, discurs în lacrimi. A criticat dur SISTEMUL: Această lege vine prea târziu!

BRUSSELS, BELGIUM - JANUARY 31: US actress and the UN refugee agency UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees) Special Envoy Angelina Jolie and NATO Secretary General Jens Stoltenberg (not seen) hold a joint press conference ahead of their meeting in Brussels, Belgium on January 31, 2018. (Photo by Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Getty Images)

Angelina Jolie, discurs în lacrimi. Actrița este implicată de luni de zile în negocieri pentru restabilirea unei legi care protejează victimele abuzurilor.

Vocea Angelinei Jolie (46 de ani) a tremurat de mai multe ori și nu și-a putut reține lacrimile când a apărut miercuri, 9 februarie, împreună cu senatorii Statelor Unite pentru a vorbi despre modul în care victimele violenței de gen așteaptă de ani de zile pentru ca Congresul să le dea ajutorul pe care îl merită atât de tare.

Te-ar mai interesa: Bebelușii pot avea gust și miros în uter. Studiu: ...

Actrița a făcut aluzie la modul în care în urmă cu patru ani Congresul a permis să expire o lege cunoscută în limba engleză prin acronimul său, VAWA, care timp de decenii a servit la finanțarea programelor de ajutor pentru victimele abuzului și abuzului sexual, pe lângă faptul că le oferea o modalitate de a căuta dreptatea in instante.

Acea lege a intrat în vigoare pentru prima dată în 1994 și, din când în când, Congresul a reaprobat fonduri pentru a o menține în viață și a folosit-o pentru a include protecții pentru anumite grupuri, cum ar fi cuplurile de același sex.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Acesta e singurul supliment pe ...

Cu toate acestea, în 2019, sub guvernul lui Donald Trump (2017-2021), regula a încetat să mai fie în vigoare, deoarece republicanii au refuzat să includă protecții pentru persoanele transgender, potrivit 20 Minutos.


Angelina Jolie: Această lege vine prea târziu

Miercuri, senatorii democrați și republicani au anunțat că au ajuns la un acord pentru ca o versiune „modernizată” a VAWA să poată intra din nou în vigoare.

Cu prezența ei, Jolie a susținut acea propunere și a îndemnat Congresul să aprobe legea cât mai curând posibil. Ea a recunoscut, însă, că reînnoirea legii a întârziat pentru mulți oameni.

Te-ar mai interesa: De ce sunt mai sănătoase ouăle de prepeliță decât ...

„Stând aici, în centrul de putere al națiunii noastre, mă gândesc la toți cei care au fost făcuți să se simtă neputincioși în fața abuzatorilor lor de un sistem care nu a reușit să-i protejeze.

Cel mai mult vreau să vorbesc despre copiii care sunt îngroziți și suferă chiar în acest moment.

Și de cei mulți pentru care această lege vine prea târziu.

Despre femeile care au suferit și cărora sistemul le-a oferit prea puțin sprijin sau deloc, care încă poartă durerea și trauma abuzului, despre tinerii care au supraviețuit abuzului și au devenit mai puternici, nu datorită sistemului de protecție a copilului, ci în ciuda acestuia.

Te-ar mai interesa: Cancer pancreatic: simptomul DUREROS care indică o...

Despre femeile și copiii care au murit, care ar fi putut fi salvați”, a spus Angelina Jolie, printre lacrimi.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private