duminică, iunie 4, 2023

ANMDMR are un nou președinte! Cine este farmacistul Răzvan Prisada?

Agenția Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) are, începând cu 1 martie 2022, un nou președinte. Este vorba despre dr. farm. Răzvan Prisada, vicepreședintele Colegiului Farmaciștilor din România.

ANMDMR are un nou președinte!

Numirea a fost realizată după ce Răzvan Prisada a câștigat concursul organizat pentru șefia agenției. Potrivit legii de reorganizare a agenției, intrată în vigoare în iulie 2019, ANMDMR este condusă de un președinte și de doi vicepreședinți, iar numărul maxim de posturi este de 500, inclusiv președintele și vicepreședinții.

Te-ar mai interesa: Avertismentul Lidei Fecioru: „Aşa aduci ghinionul ...

Posturile de președinte și vicepreședinte trebuie ocupate prin concurs organizat de Ministerul Sănătății, potrivit actului normativ.

Reamintim că șefia ANMDMR a fost deținută, începând cu 1 ianuarie 2018, doar de interimari.

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale este instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii și este autoritate naţională competentă în domeniul medicamentului de uz uman, dispozitivelor medicale şi evaluării tehnologiilor medicale.

Cine este Răzvan Prisada?

Răzvan Prisada este absolvent al Facultății de Farmacie a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, promoția 2004. Imediat după a profesat în Buzău, unde și locuiește și este căsătorit cu Nicoleta, care i-a fost colegă de facultate, iar împreună au două fetițe.

Te-ar mai interesa: Pericolul din pahar. Această băutură poate crește ...

Potrivit sanatateabuzoiana.ro, în 2015 a obținut titlul de Doctor în științe medicale – domeniul Farmacie, în cadrul aceleiași universități, iar după 10 ani de activitate în farmacia cu circuit deschis din Buzău, în care a fost farmacist șef și administrator, a optat pentru cariera didactică.

A debutat ca preparator în cadrul Facultății de Farmacie a UMF „Carol Davila” – Disciplina de Chimie fizică și coloidală, iar din 2008 până în 2020 a fost Asistent universitar, la ora actuală fiind Șef de lucrări în cadrul aceleiași facultăți. Din 2011 și până în prezent a fost ales Președinte al Colegiului Farmaciștilor din județul Buzău și Membru în Consiliului Național și Adunării Generale Naționale ale Colegiului Farmaciștilor din România, iar din 2016 este vicepreședinte al organizației profesionale naționale.

Te-ar mai interesa: Semințele care desfundă vasele de sânge, curăță co...

În perioada iunie 2017 – augus 2018 a fist membru în Consiliul director al OSMR (Organizația de Serializare a Medicamentelor din România), după care a fost numit membru al Grupului tehnic de experți în domeniul farmaceutic și al dispozitivelor medicale – Domeniul evaluării tehnologiilor medicale.

În perioada octombrie 2018 – august 2019, farm. dr. Răzvan Prisada a fost detașat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, cu grad de consilier diplomatic, pe durata misiunii permanente în străinătate și a avut de gestionat dosarelor prioritare, Propunerea de Regulament HTA, rezistența antimicrobiană, planul european pentru oncologie, E-health.

Te-ar mai interesa: „Cele mai nesănătoase produse” pe care ar fi bine ...

În perioada ianuarie 2019 – iunie 2019 a fost Președinte al Grupului de lucru pentru Produse farmaceutice și dispozitive medicale din cadrul Consiliului Uniunii Europene, pe perioada asigurării de către România a președinției rotative. În această calitate a fost numit prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 557/2018 privind aprobarea listei persoanelor responsabile de pregătirea și exercitarea președinției române la Consiliul Uniunii Europene și a fost responsabil cu redactarea și negocierea poziției Consiliului UE pe dosarul prioritar al Propunerii Comisiei Europene de Regulament privind Evaluarea Tehnologiilor de Sănătate (Regulamentul HTA) și de amendare a Directivei 2011/24/EU.

Te-ar mai interesa: Pielea uscată și pruritul, semne ale unor probleme...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private