Sari la conținut

Anticoagulante naturale. Plante care subțiază sângele și au efect vasodilatator, de ajutor în tromboflebită

cheaguri de sange tromboza venoasa profunda
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Cum se formează cheagurile de sânge

Anticoagulante naturale. Remediile naturale pot fi de mare ajutor și în cazul problemelor de circulație, având efecte de subțiere a sângelui, vasodilatator și de scădere a tensiunii arteriale.

Chiar dacă, majoritatea sunt lipsite de efecte secundare, e bine să cereți sfatul medicului înainte de a apela la orice suplimente sau medicamente.

Ce este tromboflebita

Tromboflebita este o inflamație a venelor însoțită de formarea unor cheaguri de sânge.  Aceste cheaguri de sânge pot bloca sau obstrucționa circulația în zona afectată, provocând complicații grave dacă cheagul se deplasează într-o parte importantă a sistemului circulator, cum ar fi creierul sau plămânii.

Tromboza (cheagul) se localizează la nivelul venelor din membrele inferioare (gambe, coapse), însă poate să apară în anumite condiții și la nivelul membrelor superioare (brațe) sau în alte localizări.

Anticoagulante naturale

Anghinare și măslin

Extractele obținute din anghinare și măslin sunt foarte bogate în substanțe amare cu efect terapeutic util în tromboze, întrucât previn formarea de cheaguri, fără a mări riscul de hemoragie (fenomen nelipsit la anticoagulantele obișnuite).

De altfel, această acțiune anticoagulantă este dublată de un efect de scădere a colesterolului și trigliceridelor, și de un efect vasodilatator și hipotensor. Combinația de anghinare (Cinara scolymus) și frunze de măslin (Olea europaea) este foarte eficientă în tratamentul tromboflebitelor, inclusiv al celor profunde, precum și în preveirea trombozelor.

Scoarță de salcie (aspirină naturală)

Salicilații din scoarța de salcie previn formarea cheagurilor de sânge, înlocuind cu succes aspirina de sinteză. Această aspirină naturală se recomandă mai ales persoanelor la care trombozele sunt recidivante, care au varice cu potențial de formare de cheaguri de sânge sau care sunt imobilizate la pat.

Turmeric

Extractul de turmeric (Curcuma longa) reduce riscul de a dezolta cheaguri de sânge în interiorul venelor și, în plus, ajută la dizolvarea celor existente.

Gingko biloba

Gingko biloba îmbunătățește circulația sângelui și previne apariția tromboflebitei, îndeosebi a celei care afectează venele profunde.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel