joi, august 18, 2022

Anunț despre următoarele variante COVID. Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș”, a vorbit despre următoarele variante COVID și spune că acestea nu vor fi ”mai agresive”, însă de vor răspândi mai ușor ca cele prin care am trecut deja.

„Cu mare probabilitate, evoluţia sau ciclul natural pentru virusul SARS-CoV-2 este în ideea de a avea variante virale care nu sunt agresive, dar se transmit cu uşurinţă. Este un lucru care s-a întâmplat şi în cazul altor microorganisme.

Te-ar mai interesa: Horoscop 19 august 2022. Astrolog: Păzește-ți spat...

Putem să ne aducem aminte inclusiv de pandemia legată de gripa spaniolă de acum mai bine de 100 de ani. (…) Virusul suferă mutaţii şi lucrul acesta se întâmplă permanent, cel mai probabil, nu vor fi mai agresive”, a afirmat medicul.


Dr. Marinescu: S-a trecut la etapa în care CONVIEȚUIM

Dr. Adrian Marinescu transmite că s-a ajuns în faza în care se ”convieţuieşte” cu virusul, iar cei care se vor infecta cu virusul vor cataloga boala ca pe o răceală.

”S-a trecut la etapa în care convieţuim. Ce înseamnă convieţuire? Înseamnă că putem să avem variaţii importante prin numărul de infecţii.

Adică să avem un număr mare cum se întâmplă în prezent, cum ar putea să se întâmple, de asemenea, în toamnă, dar cele mai multe dintre cazuri înseamnă forme uşoare, care se rezolvă fără să necesite spitalizare, nu mai discutăm de terapie intensivă şi pe care cei mai mulţi oameni o vor percepe ca pe o răceală.

Te-ar mai interesa: Sarea, tratament eficient folosit de mii de ani...

De ce spun acest lucru? Pentru că această convieţuire, dacă ştim cum să o abordăm, va presupune totuşi o normalitate în caz de pandemie.

Oamenii îşi vor putea desfăşura activitatea fără restricţii importante. Celelalte patologii vor putea fi abordate la fel de bine. Deci, nu va fi o situaţie similară cu ce am văzut noi în primele valuri din pandemie. Este total diferit”, a subliniat Adrian Marinescu.

Te-ar mai interesa: Dr. Vasi Rădulescu: 30 de sfaturi simple pentru o ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private