Sari la conținut

Anunț halucinant în lumea medicală. Va renunțat la post

asistenta retinuta
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Asistenta de la Spitalul Pantelimon, reținută

Anunț halucinant în lumea medicală. Celebrul imunolog Anthony Fauci va demisiona dintr-o funție importantă. Casa Albă va rămâne fără consilier medical, la sfârșitul anului.

Celebrul imunolog Anthony Fauci,  care a jucat un rol principal în lupta împotriva pandemiei de Covid-19 în Statele Unite, a anunţat că, în decembrie, va demisiona din funcţia de consilier medical al Casei Albe.

De parcă nu era de ajuns, acesta spune că renunță și la conducerea Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID), pe care l-a condus timp de 38 de ani. Motivul?  Dorește să „atingă următorul capitol” al carierei sale.

Dr. Fauci a fost consilier pentru şapte preşedinţi şi a condus Institutul Naţional al Sănătăţii timp de peste 50 de ani.

Joe Biden a scris un mesaj de rămas-bun. Președintele îi mulțumește pentru servicil său public.

„Că l-aţi cunoscut personal sau nu, a atins vieţile tuturor americanilor cu munca sa. Îi mulţumesc din suflet pentru serviciul său public. Statele Unite ale Americii sunt mai puternice, mai rezistente şi mai sănătoase datorită lui”, a scris Biden în mesajul său de rămas-bun.

Fauci, „chipul” luptei împotriva pandemiei din SUA

Dr. Fauci: „Voi renunţa la funcţiile actuale, dar nu ies la pensie”. Acesta a anunțat că „vreau să folosesc ceea ce am învăţat ca director al NIAID pentru a continua să promovez ştiinţa şi sănătatea publică şi să inspir şi să îndrum următoarea generaţie de lideri ştiinţifici, în timp ce pregătesc lumea să înfrunte ameninţările viitoarelor boli infecţioase”.

Virusologul Anthony Fauci va anunța demisia de la Casa Albă

Anthony Fauci, fost consilierul şef al administraţiei prezidenţiale, a devenit „chipul” luptei împotriva pandemiei din SUA, ciocnindu-se uneori public cu instituţiile – în special cu fostul preşedinte Donal Trump -, împingând guvernul spre campania de vaccinare şi măsuri de restricţie pentru a reduce rata de infectare şi decesele în ţară.

Puţini oameni de ştiinţă au avut un impact mai mare sau mai durabil asupra politicii de sănătate publică decât el: mândru de originile sale italiene (bunicii lui erau emigranţi din Napoli şi din Sciacca), tată farmacist, s-a născut în Brooklyn şi, după ce a absolvit Medicina, a intrat imediat în National Institutes of Health (NIH) – unde în 1984 a devenit director al NIAID. De atunci a slujit în mandatul a şapte preşedinţi – republicani şi democraţi -, începând cu Ronald Reagan.

să se infecteze cu varianta Delta

Fauci a obținut cea mai înaltă distincţie civilă americană de la George W. Bush, în 2008, medalia prezidenţială a libertăţii:

„Fauci a muncit intens pentru a ajuta SUA să treacă prin toate crizele sanitare majore din ultimii 40 de ani: de la SIDA (când a dezvoltat un program estimat că a salvat 21 de milioane de vieţi) la West Nile, de la atacuri cu antrax la diverse gripe aviare, de la Ebola la Zica. Până la Covid-19, care l-a făcut popular în rândul publicului larg, devenind un star în Statele Unite (cu chipul pe tricouri, şosete şi căni) pentru sfaturile sale clare şi liniştitoare.

După ce primul caz de Covid-19 a fost descoperit în statul Washington, pe 20 ianuarie 2020, imunologul a susţinut necesitatea de a iniţia imediat restricţii asupra călătorilor care sosesc din afară, avertizând asupra situaţiei de urgenţă care ar fi tulburat America.

Cuvinte în contrast cu cele ale lui Trump, potrivit cărora (cum a spus la 10 februarie 2020), pandemia „va dispărea până în aprilie” odată cu creşterea temperaturilor.

După o lună, cu dovezile răspândirii virusului şi a stării de urgenţă, Trump a tunat şi fulgerat împotriva Democraţilor, pentru că „au politizat” criza sanitară, iar printre ţintele criticilor sale s-a numărat şi Fauci, care nu a ratat nicio ocazie, în schimb, pentru a confirma gravitatea situaţiei, potrivit Rador.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel