vineri, august 19, 2022

Pe fondul creșterii numărului de cazuri în România, dar și a confirmării tulpinelor britanice, sud-africane și braziliene, un nou lockdown este din ce în ce mai plauzibil. Măsurile propuse de Raed Arafat pentru a limita răspândirea cazurilor de coronavirus.

„În acest moment, nu avem pe masă o discuție pentru un lockdown total”, a spus secretarul de stat, întrebat fiind despre eventualele noi măsuri restrictive în contextul creșterii ratei de incidență.

Te-ar mai interesa: Nu trebuie să petreci NICIODATĂ mai mult de cinci ...

Raed Arafat a declarat că autoritățile preferă să abordeze situația la nivel local.

„În București s-a constatat incidența de peste 3 la mie și s-au luat măsurile de închidere a restaurantelor (la interior), teatrelor și cinematografelor, adică a locurilor unde există posibilitatea unui contact prelungit fără protecție.

Au intrat în vigoare măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern.

La Timișoara, incidența este aproape 7,5. E clar că rata de răspândirea este mare în zonă, ducând la o presiune mare pe sistemul sanitar, soluția fiind de carantinare a Tmișoarei și a localităților limitrofe, așa-numitele  dormitoarele ale Timișoarei, pentru că acolo sunt rezidenți cei care lucrează în municipiu”, a precizat secretarul de stat.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre capacul galben al băuturilor răcor...

Apariția tulpinelor Covid-19 în România

„Era de așteptat (…) Dacă se călătorește, dacă lumea merge în concedii peste tot, era clar că vom ajunge să avem aceste tulpini în România. Unica metodă de control rămâne partea de protecție: mască, distanțare, anumite măsuri de limitare a răspândirii, cum s-a dispus la Timișoara.

Am luat măsuri pentru care am fost criticați: testele negative realizate în ultimele 72 de ore la îmbarcare în avioanele care vin din țările aflate în zonele galbene spre România (…)

Te-ar mai interesa: Efect bizar! Bărbat incapabil să „vadă” numerele d...

Vaccinul rămâne la soluția optimă. E posibil să ajungem la alte doze de rapel, la fel ca în cazul vaccinului antigripal, pentru că apar mutații care necesită noile doze.

Vaccinurile reduc șansa de a face forma gravă a bolii dar continuăm și cu măsurile de distanțare și limitare a mobilității, până vom avea un număr mai mae de persoane vaccinate.

Problema este că aceste variante se răspândesc mai ușor și o persoană infectată poate infecta, la rândul ei, mai multe persoane (decât în cazul infectării cu tulpina dominantă în trecut)

Te-ar mai interesa: Metoda egipteană: secretul care te ajută să dormi ...

Asta înseamnă cazuri mai multe într-o perioadă mai mică, ceea ce duce la creșrerea presiunii pe sistemul sanitar”, a explicat Raed Arafat.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private