Sari la conținut

Se apropie valul 6 al pandemiei. Ce spune Andrei Baciu despre varianta unui nou lockdown, în România

Se apropie valul 6 al pandemiei. Ministerul Sănătăţii anunţă luni aproape 5.000 de cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. De asemenea, au fost consemnate 5 decese.

În Bucureşti au fost înregistrate 921 de cazuri, în Cluj – 440, Constanţa – 242, Timiş – 217, Braşov – 213. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 146 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Subvariantă BA.5 a Omicron este mai contagioasă

Andrei Baciu: Noi, în România, ferm nu luăm în calcul introducerea de restricții sau în niciun caz situații de genul lockdown
„Virusul acesta va exista cu noi de-acum încolo și vom vedea astfel de situații (valuri de infectări – n.r.), dar sperăm și credem că vor fi din ce în ce mai blânde, cu un impact din ce în ce mai mic asupra oamenilor, la nivel individual. Însă nu va dispărea.

Și atunci este o chestiune de a adopta cât mai mult comportamente care ne protejează, dar la nivel individual, pentru că la nivel colectiv știm ce avem de făcut și nu cred că se va mai ajunge – cel puțin noi, în România, ferm nu luăm în calcul introducerea de restricții sau în niciun caz situații de genul lockdown”, a spus secretarul de stat.

„Această subvariantă BA.5 a Omicron este mai contagioasă, însă datele existente spun că nu vine cu severitate, cu un impact mai mare asupra organismului infectat. Vorbim cam de același tablou clinic, vorbim cam de aceleași persoane aflate la risc”, a precizat Andrei Baciu, pentru digi24. 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.