Sari la conținut

Anunțul momentului de la un epidemiolog român! Cât de eficiente mai sunt vaccinurile împotriva ”uraganului” Omicron

Anunțul momentuluin de la un epidemiolog român! În contextul pandemiei generate de tulpina Omicron, epidemiologul Emilian Popovici vine cu noi informații legate de eficența vaccinurilor anti-covid.

Anunțul momentuluin de la un epidemiolog român! Cât de eficiente mai sunt vaccinurile împotriva ”uraganului” Omicron

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici, vine cu vești de ultimă oră despre doza booster. Acesta spune dacă mai este eficientă în faţa ”uraganului” Omicron.

Doza booster mai este eficientă în faţa uraganului Omicron?

„Este posibil să fie o perioadă care să țină mai mult de 3 luni de undeva de la mijlocul primăverii sau de la finalul valului 5 din nou până la sezonul rece, dar am spus condiționat de apariția unei variante care să fie cu o transmisibilitate mai crescută decât varianta care a generat acest val 5, respectiv varianta Omicron.

Deci chiar dacă virusul va rămâne circulant infectând un procent foarte mare din populație la care se adaugă cei care au dobândit un anumit nivel de imunitate de la infecțiile precedente și cei care au dobândit o imunitate vaccinală protectivă cu trei doze sau cei care își păstrează un titlu ridicat vor crea un baraj pentru că virusul nu va mai avea practic masă de persoane pe care să o infecteze pentru a genera pentru o perioadă un nou val de o amploare foarte mare”, spune celebrul epidemiolog.

Emilian Popovici a făcut predicții despre valul 5: „Deci nu avem decât să facem o regula

Epidemiologul Emilian Popovici a făcut predicții despre valul 5: „Deci nu avem decât să facem o regula de 3 simplă sau cel mult de 3 compusă și ne dăm seama despre ceea ce vorbim în perspectiva evoluției acestui val 5”

„Astăzi am primit o informare din Israel unde caracterizarea era că au 12.000 de infecții pe zi, un număr de infecții cum nu a mai fost pe vremea ciumei.

Deci asta la o populație cu acoperire vaccinală dintre cele mai ridicate. Deci ne putem da seama cu ceea ce ne vom confruntă noi în acest fel 5 făcând o asemenea comparație.

Dacă Israelul care are 12.000 de infecții noi pe zi la o populație majoritar vaccinată la 9 milioane jumătate de locuitori ce vom avea noi la 20 de milioane de locuitori la un nivel inferior de vaccinare semnificativ?

Deci nu avem decât să facem o regula de 3 simplă sau cel mult de 3 compusă și ne dăm seama despre ceea ce vorbim în perspectiva evoluției acestui val 5”, a explicat epidemiologul Emilian Popovici.

Ce rol are doza Booster în lupta cu valul 5 al pandemiei de coronavirus?

Întrebat dacă doza a treia mai este eficientă în faţa uraganului Omicron, epidemiologul Emilian Popovici a spus că doză a treia de vaccin readuce protecția în față variantei Omicron undeva la 70%.

Epidemiologul

„Cu siguranță că este extrem de recomandată pentru că doză aceasta a treia de vaccin readuce protecția în față variantei Omicron undeva la 70% ceea ce înseamnă protecția pe care două doze de vaccin au generat-o față de varianta Delta.

De aceea este extrem de utilă aceasta a treia doză. Iar dacă ne uitam la situația din Israel vedem ca un număr foarte mare de infecții dar au o populație vaccinată cu trei doze și bineînțeles cu două doze și 125 de cazuri în terapie intensivă și asta este până la urmă important că vaccinarea prevină formele grave și previne decesul”, a mai explicat epidemiologul Emilian Popovici la Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.