Sari la conținut

Trusa medicală de vacanță. Epidemiolog: obligatoriu medicamente de durere

trusa de vacanță
Sursă foto: Shutterstock
Ce medicamente trebuie să conțină trusa de vacanță

Sfaturile medicilor pentru cei care se pregatesc de concediu in strainatate! Conținutul trusei de vacanță trebuie ales în funcție de destinație și de starea de sănătate a fiecăruia dintre noi.  Dr. Rodica Fiț, medic epidemiolog, spune ce ar trebui să includă orice trusă de vacanță astfel încat să putem preveni și trata eventualele complicații din timpul concediului care ne-ar putea strica dispozitia!

Epidemiolog: Obligatoriu medicamente de durere, gen paracetamol, nurofen

Pentru că suntem în sezonul vacanţelor medicii ne recomandă să fim atenţi unde mâncăm şi unde ne cazăm, deoarece unităţile neautorizate pot avea unele probleme cu igiena şi ne pot pune în pericol sănătatea.

Persoanele care se pregătesc de concediu în străinătate sunt îndemnate să respecte sfaturile medicilor pentru prevenirea unor eventuale îmbolnăviri.

Rodica Fiț, medic epidemiolog, spune ce medicamente trebuie să conțină trusa medicală pentru vacanță.

Trusă de medicamente pentru vacanță

trusa medicala
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

„Fiecare om care pleacă într-o vacanță ar trebui să își pregătească o trusă de medicamente pentru vacanță. E, ce medicamente ne interesează să ne luăm cu noi?

Medicamente de durere, nu, o durere de cap poate să apară oricând, spontan, fără să fii cu probleme cronice de sănătate. O durere de cap poate să apară oridcând, o febră poate să apară oricând. Și atunci obligatoriu medicamente de durere, gen paracetamol, nurofen, trebuie să le avem în trusa de prim ajutor.

Trebuie să luăm medicamente de diaree, te duci, mănânci în locuri neautorizate sau, chiar dacă sunt autorizate, v-am spus, toxiinfecțiile alimentare sunt extrem de frecvente în perioada caldă şi atunci va trebui obligatoriu să fii atent la medicamente de diaree.

N-ar fi rău să luăm și medicamente de alergie, pentru că eu știu ce se poate întâmpla. Un antihistaminic e binevenit oricând să fie în trusa medicală. Să nu uităm de medicamentele pentru bolile cronice”, spune dr. Rodica Fiț, potrivit RRA.

Turiștii mai sunt sfătuiți să refuze camerele de hotel cu probleme de curățenie și să evite centrele de agrement neautorizate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel