vineri, iunie 9, 2023

NASA anunță cu urmărește traiectoria unui asteroid gigantic care se îndreaptă cu viteză spre Pământ. Asteroidul denumit 2023 FM circulă cu viteza de 15,8 km/s și va ajunge cel mai aproape de Pământ joi, pe 6 aprilie.

Roca spațială măsoară între 120 și 270 de metri, ceea ce înseamnă că este la fel de mare cât 90 de elefanți la un loc.

Asteroidul a fost observat pentru prima dată abia pe 16 martie. Traiectoria sa orbitală a fost stabilită abia pe 2 aprilie, transmite DailyStar.

NASA urmărește acum asteroidul și transmite că nu există motive de îngrijorare deoarece roca spațială va fi cel mai aproape de suprafața Pământului la 0,02 unități astronomice, adică la doar 3.000.000 kilometri.

O rocă mult mai mică, cu un diametru cuprins între 9 și 20 de metri, se va apropia mult mai mult de Pământ la sfârșitul acestei luni.

2023 FN13 se deplasează cu o viteză comparativ mai mică, de 4,5 km/s, și va ajunge la doar 0,0067 unități astronomice, adică la 1.000.000 km, de suprafața Pământului.

De asemenea, un alt asteroid recent descoperit de NASA, numit 2023 DW, este posibil să lovească planeta în anul 2046, chiar de Ziua Îndrăgostiților, conform estimărilor.

„Adesea, atunci când sunt descoperite pentru prima dată obiecte noi, este nevoie de câteva săptămâni de date pentru a reduce incertitudinile și a prezice în mod adecvat orbitele lor cu ani în viitor. Analiștii de orbite vor continua să monitorizeze asteroidul 2023 DW și să actualizeze predicțiile pe măsură ce primesc mai multe date”, transmite observatorul de asteroizi de la NASA într-o declarație.

În acest moment NASA nu a emis avertismente oficiale cu privire la vreun asteroid pe care l-a identificat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private