duminică, decembrie 6, 2020
Irina Lungu

Deși dacă judecăm după temperaturile de afară, nu am zice că este toamnă, calendarul spune clar: suntem în plin noiembrie, ultima lună de toamnă. Vremea rece va veni curând, iar pericolele pot fi serioase, mai ales dacă luăm în calcul această trecere bruscă de la 15-20 grade.

Stocurile de vaccinuri împotriva gripei vor fi reînnoite curând, iar  managerul Spitalului de Boli Infecţioase “Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel face un apel la populație:

El a atras atenţia că virusurile gripale pot fi mortale şi că imunizarea este cea mai bună soluţie de protejare a populaţiei. Recomandarea se adresează tuturor categoriilor de persoane, dar mai ales celor vulnerabile, a precizat Adrian Streinu-Cercel.

Adrian Streinu-Cercel: ”Orice persoană care se știe că are încă o boală de fond este bine să se vaccineze. Nu se vaccinează, își asumă riscul să contacteze o infecție gripală și dă-i Domnul să meargă bine. În contextul în care apare un focar epidemic, toți din jur trebuie să fie imediat luaţi și vaccinați, pentru că e singura modalitate să oprim trecerea virusului în alte zone. În momentul de față, vaccinul pe care îl avem este un vaccin cu patru valențe, producătorii au luat în considerație sfaturile Organizației Mondiale a Sănătății, deci ca atare, din acest punct de vedere, informațiile sunt cât se poate de clare și de sigure. Ne rămâne doar vaccinarea”, a declarat Adrian Streinu-Cercel la Iași.

Parteneri