Sari la conținut

Aproximativ 80% din bolile cronice pot fi evitate! Dr. Vasi Rădulescu te invață ce trebuie să faci!

obiceiuri nesănătoase

Boala este metoda organismului de a ne anunța că în organism există un dezechilibru. Majoritatea bolilor sunt cauzate de stilul de viață nesănătos, sedentar, încărcat și de alimentația necorespunzătoare. De fapt, multe dintre acestea ar putea fi evitate dacă am urma niște pași simpli. 

Experții în sănătate subliniază, întotdeauna, importanța unui stil de viață sănătos. Acest lucru nu este întâmplător, întrucât sănătatea noastră depinde de modul în care ne desfășurăm activitățile zilnice. Un stil de viață echilibrat este bazat pe 3 elemente principale: alimentația, odihna și exercițiile fizice.

Dacă putem stabili un echilibru între cei 3 factori putem reduce în mod semnificativ riscul de a dezvolta afecțiuni grave și, de asemenea, vom simți toate beneficiile unui organism sănătos.

Dr. Vasi Rădulescu, renumit medic român, dezvăluie ce putem face pentru a evita 80% din bolile cronice.

Aproximativ 80% din bolile cronice pot fi evitate astfel!

„Aproximativ 80% din bolile cronice, incluzând aici boli de inimă, neurologice, metabolice (și diabetul) pot fi prevenite printr-o alimentație sănătoasă, prin evitarea sedentarismului, iar dacă includem și evitarea fumatului și prudența la consumul de alcool, obținem și prevenția în majoritatea cancerelor. Acum te rog mult să mai citești asta o dată. Și încă o dată. Și încă o dată.

Avansarea în vârstă nu înseamnă automat boală. Bătrânețea nu vine la pachet cu boala. Aceasta e o mentalitate nocivă de care trebuie să scăpăm. Dacă avem grijă de noi, cu principii solide zi de zi, ne ținem la distanță de majoritatea afecțiunilor ce pot fi evitate. Iar medicul rămâne un partener grozav pentru informare corectă, consulturi și analize de rutină, screeninguri pe criterii clare.

E cumplit să vezi atâta și atâta boală ce poate fi prevenită. Și, din cvarii motive, oamenii pur și simplu refuză să aibă grijă de ei. Și e păcat.

Ține cont de ce am scris mai sus, te rog. Ai grijă la alimentație, fă mișcare, evită fumatul, consumă puțin alcool sau deloc”, scrie Dr. Vasi Rădulescu pe o rețea de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.