Sari la conținut

Ardei umpluți de post. Rețeta secretă a măicuțelor de la Mănăstirea Prislop

mancare de post
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Alimentele de post pot fipericuloase pentru sănătate

Ardei umpluți de post. Persoanele care țin postul Paștelui știu că una dintre cele mai dificile sarcini nu este faptul că trebuie să consume doar alimente de origine vegetală, cât faptul că oferta meniurilor este uneori extrem de redusă.

Se știe că un aliment ideal pentru această perioadă este ardeiul pe care îl poţi consuma în diferite variante, în salate, copt sau umplut.

Iată o reţetă inedită, păstrată secretă mult timp, care te va cuceri și pe tine după ce o vei găti prima dată. Este vorba de secretele măicuţelor de la Mănăstirea Prislop, despre care se spune că fac cei mai buni ardei umpluţi de post.

Ardei umpluti de post - rețetă de la maicutele de la manastirea Prislop

Ardei umpluți de post

Ingrediente:

  • 7 ardei graşi
  • 1 ardei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 150 g orez
  • 3 roşii
  • boia de ardei dulce
  • piper, sare
  • 50 ml ulei
  • 1 lingură de făină
  • 1 linguriţă de vegeta
  • pătrunjel

5 rețete de post de la Mănăstirea Prislop. Măicuțele de acolo sunt adevărate bucătărese – Frumusețe și suflet

Rețeta secretă a măicuțelor de la Mănăstirea Prislop

Mod de preparare:

  • Ardeii se spală şi se curăţă de cotorul cu seminţe.
  • Din cotor se îndepărtează seminţele şi se opreşte pentru capac. Separat pregătim legumele, ceapă şi ardeiul se toacă fâşiuţe, morcovul se rade.
  • Într-o tigaie punem uleiul la încins, înăbuşim legumele, se adaugă orezul, adăugăm pulpă de la roşii şi se lasă pe foc până capătă o consistentă bună de umplut ardeii.
  • La final, adăugăm sare, piper după gust.
  • Se umplu ardeii şi îi aşezăm într-o cratiţă mai înaltă.
  • Se adaugă apă caldă şi câteva rondele de roşii. Se adaugă după gust o linguriţă de vegeta şi se lasă ardeii la fiert la foc mic.
  • Spre final dizolvăm o lingură de făină în apă şi adăugăm în sos.
  • Știi că snt gata atunci când zeama a scăzut şi ardeii au fiert.
  • Se adaugă verdeaţă tocată mărunt.
  • Se servesc calzi, împreună cu sos.
Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel