Sari la conținut

DETOX cu orez brun pentru vindecarea organismului | Beneficiile dietei sunt incredibile și pentru slăbit. Iată în ce constă această dietă pentru detoxifiere

fruct
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Fruct benevic pentru sănătate

DETOX cu orez brun | Beneficiile dietei sunt incredibile și pentru slăbit. Iată în ce constă această dietă pentru detoxifiere și slăbit. Este ușor de ținut:

 

Detoxul cu orez brun este incredibil de eficient pentru sănătatea organismului și are efecte și pentru pierderea kilogramelor nedorite.

Chiar dacă vrem să slăbim sau nu, fiecare dintre noi are nevoie să facă o pauză de la atacul nociv al alimentelor grase, foarte dulci, sărate, care sunt nesănătoase și pe care obișnuim să le consumăm destul de des.

De altfel, organele noastre au nevoie de o asemenea pauză, de o detoxifiere pentru a putea să funcționeze eficient, nutrienții să fie mai ușor absorbiți de organism iar starea de sănătate menținută bună.

Detox cu orez brun: cum se face

Dieta cu orez brun se ține 2-3 săptămâni și ajută la detoxifierea organismului. Orezul brun reprezintă hrana perfectă pentru organism, deoarece îl curăță de toxine, îi asigură nutrienții esențiali și îl vindecă.

Atenție, însă! Această dietă nu presupune să te înfometezi pentru a scădea în greutate, poți mânca atunci când ți-e foame.

Așadar, pentru a pierde kilograme în plus nu trebuie să măsori porțiile de mâncare sau să numeri caloriile, deoarece orezul brun (și în acest caz ne referim la cel organic) are următoarele avantaje:

  • Contribuie la reglarea senzației de foame.
  • Inhibă pofta de dulce, de alimente grase și nesănătoase care îngrasă.
  • Menține nivelul glicemic în parametrii normali.
  • Este un aliment hrănitor care are 100 de calorii la 100 grame orez brun.

Porții mici de mai multe ori pe zi

În cadrul acestei diete este indicat să mănânci porții mici de mai multe ori pe zi, în loc de porții mari la mesele principale ale zilei.

Așadar, în loc să consumi, să zicem, la prânz: ciorbă/supă + felul 2 + desert…, împarți aceste feluri în trei mese sau două mese principale și o gustare (desertul).

Pentru a acoperi necesarul de lichid din organism se recomandă:

  • Ceaiurile din plante, mai ales din flori de tei, din coada-calului, mușețel, lămâie, mentă, ceai verde.
  • În timpul meselor nu se bea mai mult de jumătate de pahar de apă deoarece aceasta în cantitate mare poate reduce enzimele din stomac ce au un rol important în realizarea corectă a digestiei.
  • Apa plată, de izvor sau alte lichide se beau cu jumătate de oră înainte de masă, sau la o oră după ce s-a mâncat.
  • Nu se combină fructele cu legumele pentru că unele se digeră mai ușor iar altele mai greu.
  • Legumele pot fi servite proaspete în salate sau fierte în aburi.
  • Fructele se consumă proaspete, bine spălate, recomandate fiind și sucurile din fructe de sezon, bio.
  • Trebuie eliminate complet din alimentația zilnică sucurile cu aditivi, coloranți, zahăr și substanțe chimice de la supermarket-uri.
  • Se pot consuma porții mici de fasole și carne slabă pentru a asigura în organism necesarul de proteine și a menține masa musculară.
  • Nu se mănâncă prea multă carne pentru că se încarcă ficatul și nu se mai realizează o curățare eficientă a acestuia.

De ce orez brun sau integral?

Efectele nu vor fi aceleași dacă folosim orezul alb, de aceea este recomandat cel integral sau brun. De ce? Ei bine, orezul brun este mult mai sănătos decât cel alb, rafinat.

De asemenea, orezul brun are și un gust mai bun, mai intens, aroma sa amintind de nuci. Conține numeroase minerale, vitamine, fibre și reduce riscul de diabet.

De asemenea, cercetătorii spun că dieta cu orez brun scade riscul de a dezvolta diabet zaharat cu 11%.

Pe perioada cât ții acest regim cu orez brun nu trebuie să servești deloc alimente nesănătoase, notează bodygeek.ro.

Cum se prepară orezul brun

  • Se pun 2 căni de orez în apă, se schimbă apa de mai multe ori pentru a se realiza o clătire eficientă a acestuia.
  • Se pune orezul în apă la fiert, într-o oală, la foc mic.
  • Cantitatea de apă trebuie să fie suficientă, se va ține cont de faptul că orezul se umflă prin fierbere.
  • Timpul cât se lasă orezul la fiert este de 40-50 minute, din când în când se amestecă cu o lingură din lemn pentru a nu se prinde de oală.
  • La final se condimentează orezul fiert cu ceapă fiartă sau undită ce are un gust dulce, cu verdețuri proaspete, cu sare, piper, usturoi și eventual puțin ghimbir.
  • Orezul se poate amesteca cu ciuperci sau alte legume. Se poate servi cu salate din legume proaspete, crude, coapte sau fierte în aburi.

Așadar, orezul brun oferă beneficii incredibile pentru sănătatea organismului și poate fi integrat ușor în dietă. Mai mult, este și destul de sățios.

Simona David

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel