Arunci coaja de portocală? Iată ce minuni face pentru sănătatea ta! Trei proprietăți medicinale

Din cuprinsul articolului

Portocalele se află pe lista celor mai iubite fructe, la nivel mondial. Acestea sunt căutate mai ales în sezonul rece datorită conținutului ridicat de vitamina C și nutrienți esențiali pentru întărirea sistemului imunitar.

Aceste fructe conțin aproximativ 170 de substanțe fitochimice și peste 60 de flavonoide cu proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, fiind un aliat de încredere împotriva bolilor și răcelilor.

Iată câteva beneficii pe care portocalele ți le pot aduce:

  • reglează tensiunea arterială, scad riscul de afecțiuni cardiovasculare și mențin inima sănătoasă
  • posibile efecte anticangerigene, datorită conținutului de antioxidanți
  • stimulează producția de colagen (responsabil pentru prevenirea îmbătrânirii premature)
  • previn apariția acneei

Într-adevăr, portocalele pot aduce beneficii importante pentru sănătate, însă ce știai despre coaja acestora? Iatâ câteva motive să nu o mai arunci de acum!

Cu toate acestea, portocala trebuie să fie de origine ecologică pentru a ne asigura că învelișul acesteia nu a fost tratat cu pesticide.

Ce beneficii are coaja de portocală?

Scade colesterolul

Fitochimicalele și flavonoidele din coaja de portocală fac din aceasta un remediu natural împotriva colesterolului. Acești antioxidanți contribuie la curățarea arterelor și previn formarea plăcii lipidice care provoacă blocaje și cheaguri.

Portocala oferă beneficii pentru sănătatea cardiovasculară, deoarece scade riscul de hipertensiune arterială, atacuri de cord și accident vascular cerebral.

Are proprietăți antibacteriene

Extractele naturale ale acestui ingredient au o concentrație mare de compuși fenolici și antioxidanți care le conferă calități antimicrobiene și bactericide. Acești compuși sunt eficienți atât intern, cât și extern, eliminând o serie de agenți patogeni dăunători, inclusiv E. coli sau Listeria monocytogenes, scrie dozadesanatate.ro.

Ajută la vindecarea problemelor digestive

Se estimează că 100 g de coajă de portocală furnizează până la 10,6 g de fibre alimentare, un nutrient esențial pentru îmbunătățirea sănătății digestive. Fibrele contribuie la reglarea tranzitului intestinal și, astfel, combat multe afecțiuni comune, precum constipația. Aportul său regulat reduce tranzitul intestinal lent și favorizează eliminarea deșeurilor care sunt reținute în colon.

Recent Posts

PONTURI. Cum îți dai seama că este proaspătă carnea de miel

Carnea de miel proaspătă este un criteriu important mai ales în timpul pregătirilor culinare pentru…

25 de minute ago

Recomandările ANPC pentru perioada de 1 Mai şi sărbătorile pascale

Comisarii ANPC au realizat un set de recomandări pentru perioada de 1 Mai şi de…

54 de minute ago

DIETA miraculoasă care poate preveni apariţia bolii Alzheimer

Nutriția poate juca un rol major în ceea ce privește sănătatea creierului, motiv pentru care…

o oră ago

Distincţie specială primită de Spitalul Dr. C.I. Parhon din Iaşi

Spitalul Clinic "Dr. C.I. Parhon" este prima unitate medicală din Iaşi şi cea de-a doua…

2 ore ago

Horoscop 1-15 mai 2024, Cristina Demetrescu. Un eveniment UNIC

Cristina Demetrescu, astrolog, a făcut previziuni astrale pentru primele două săptămâni din luna mai. Previziuni…

2 ore ago

ANM, prognoză meteo pentru perioada 29 aprilie – 12 mai 2024: Vremea se răcește din nou

ANM, prognoză meteo pentru perioada 29 aprilie - 12 mai 2024: Vremea se răcește din…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului