Sari la conținut

Așa poți scăpa de ochelari. Cele mai bune remedii care corectează problemele de vedere

Folosirea intensivă a calculatoarelor, stresul zilnic şi modul de viaţă dezechilibrat determină apariţia diverselor afecţiuni oculare, boli care uneori ajung să nu mai poată fi vindecate. Datorită proprietăţilor antiinflamatoare şi antiseptice, unul dintre cele mai bune remedii pentru mărirea rezistenţei la infecţii la nivelul ochilor este seva de viţă-de-vie, aşa-numitul plâns al viţei.

Se recomandă să se folosească trei-patru picături în fiecare ochi, de trei ori pe zi, dimineaţa, la prânz şi seara. Seva se recoltează doar primăvara, când se taie corzile de viţă, iar la fiecare capăt se leagă o sticluţă în care se colectează seva. Se păstrează în recipiente închise la culoare, la rece. Pentru mărirea acuităţii vizuale şi corectarea deficienţelor de vedere se recomandă o cură de o lună cu spirulină. Se iau opt capsule pe zi, în două reprize.

Pentru limpezirea ochilor este ideală mierea de salcâm, cu care se unge colţurile interne ale ochilor. Deşi se va simţi o usturime uşoară, ochii nu se vor şterge. Un bun adjuvant în combaterea cataractei în fază incipientă sunt compresele cu ceai preparat din seminţe de fenicul, seminţe de morcovi, frunze de rostopască şi flori de gălbenele. Pentru prepararea ceaiului, plantele se infuzează zece minute, iar seminţele se vor fierbe timp de un sfert de oră. Se folosesc comprese cu ceai strecurat şi răcit, care se utilizează 30 de minute.

Foarte puternice în lupta cu miopia, mai ales cea progresivă şi astigmatismul, sunt frunzele de corn. Se prepară o infuzie din două linguriţe cu frunze uscate la un pahar cu apă, la care se adaugă o linguriţă cu sare. Cu acest preparat se fac zilnic spălături oculare. Tratamentul durează două luni.

Pentru că este un puternic antialergic, muşeţelul este un remediu minunat contra blefaritei şi a conjunctivitei alergice. De asemenea, planta este folosită cu succes şi ca adjuvant în tratarea infecţiilor oculare. În acest caz se foloseşte infuzie combinată, preparată din trei linguriţe cu plantă la un pahar cu apă. Compresele cu muşeţel sunt foarte bune şi pentru ochii obosiţi sau suprasolicitaţi. Pentru oboseala şi înroşirea ochilor se foloseşte şi infuzia de pătrunjel, preparată astfel: se toarnă 500 ml apă fiartă peste o legătură de pătrunjel verde şi se lasă vasul acoperit o oră, apoi compoziţia se strecoară şi se răceşte. Se aplică sub formă de comprese timp de o jumătate de oră. Pentru o eficienţă maximă se consumă zilnic două-trei căni cu ceai de coada-şoricelului. Persoanele care suferă de clipiri dese ale pleoapelor pot consuma zilnic grâu încolţit şi pot folosi comprese pe pleoape timp de 20 de minute cu decoct de fenicul.

Cătina verde previne slăbirea vederii
Specialiştii afirmă că foarte importantă în bolile oculare este şi alimentaţia, cătina, polenul de albine, dar şi afinele, murele şi coacăzele negre fiind considerate aliment-medicament. Un rol exemplar în regenerarea ochilor îl are cătina, datorită conţinutului mare de vitamina A. Pentru prevenirea afecţiunilor oculare se vor consuma fructe de cătină verde, amestecate cu miere, 30 g pe zi. La fel de benefice pentru ochi sunt şi morcovii, pătrunjelul, soia sau năutul, consumate în stare crudă. Cu rol excepţional în menţinerea diabetului, boală ce provoacă afecţiunile oculare, sunt afinele, murele sau coacăzele negre, ce îmbunătăţesc vederea pe timpul nopţii şi protejează ochii de îmbătrânire. De asemenea, o linguriţă cu polen consumată zilnic este un alt mijloc de prevenire şi combatere a afecţiunilor oculare ale copiilor şi adulţilor. Pentru tratarea şi profilaxia vederii slabe se administrează câte o jumătate de linguriţă cu polen, de două-trei ori pe zi, timp de o lună.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel