miercuri, mai 31, 2023

Un atac de INIMA este un eveniment care pune viața în pericol; totuși, cei care supraviețuiesc unui infarct miocardic – așa cum se numește – sunt expuși unui risc mai mare de a face altul, mai mortal.

Un studiu recent, unul dintre cele mai mari de acest gen, a identificat o modalitate de a identifica mai bine dacă cineva prezintă un risc mai mare de a muri în următorii trei ani după un atac de cord.

Te-ar mai interesa: Dr. Alina Tănase: Cancerele de sânge se vindecă. F...

Niveluri mai ridicate ale sensibilității proteinei C-reactive (CRP) – un marker pentru inflamație – a fost un bun indiciu dacă o persoană va muri în termen de trei ani de la un atac de cord. Un astfel de test de sânge simplu, care este deja folosit în spitale pentru a diagnostica alte afecțiuni, ar putea salva viața.

Instrumentul ar putea fi folosit pentru a eficientiza modul în care pacienții sunt tratați în spital după un atac de cord suspectat.

De exemplu, celor identificați ca fiind cu risc mai mare (de deces) ar putea primi un tratament mai agresiv și monitorizați mai îndeaproape.

Te-ar mai interesa: Alergia la veninul de albine poate pune viața în p...

Între timp, cei identificați ca având un risc mai scăzut ar putea fi reasigurați și trimiși acasă.

În momentul de față, când pacienții sunt internați în spital în urma unui atac de cord suspectat, se efectuează un test de sânge pentru a verifica proteina troponină.

Troponina este eliberată în fluxul sanguin atunci când inima este deteriorată, de aceea este un bun indiciu al unui atac de cord.

Te-ar mai interesa: O nouă metodă revoluţionară de tratare a bolnavilo...

Cu toate acestea, testul de sânge ar fi o oportunitate optimă pentru a măsura și nivelurile CPR.

Măsurarea nivelurilor CPR, alături de troponina, ar putea diferenția care pacienți au un risc mai mare sau mai mic de deces.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private