Din cuprinsul articolului
Atenție!!!! 10 alimente pe care care NU trebuie să le ții la frigider.
E vară și e atât de cald că uneori am vrea să ne băgăm cu totul în frigider. Mașina frigorifică e aliatul nostru de nădejde, mai ales în anotimpurile calde, locul în care păstrăm alimentele proaspete pentru o perioadă mai lungă.
Cu toate acestea, nu toate alimentele rămân la fel de proaspete în frigider. Fie că vorbim de schimbarea texturii sau gustului, e indicat ca unele fructe și legume să fie păstrate în afara frigiderului.
Nu mulți știu că în frigider există anumite condiții de temperatură și umiditate ce pot afecta semnificativ textura unor alimente.
Iată o lista cu 10 alimente pe care n-ar trebui sa le pastrezi niciodata in frigider!
Mierea nu se strica niciodata – nu e nevoie sa fie tinuta in frigider. Trebuie doar sa o pastrezi bine inchisa ca sa nu patrunda aer inautru!
Painea lasata in frigider isi schimba textura si devine mai tare. Totusi, o poti pastra in frigider daca nu o poti consuma, intr-o punga de hartie!
Ceapa – umezeala din frigider va inmuia ceapa si o va face chiar sa capete mucegai. Pasteaz-o intr-un loc intunecat si uscat.
Cafeaua preparata tinuta in frigider isi poate pierde gustul mai repede si chiar poate sa capete gustul alimentelor langa care sta. Mai degraba, tine cafeaua intr-un loc uscat si intunecat.
Busuiocul risca sa inghete daca-l tii in frigider – se inmoaie si se vestejeste. Cel mai indicat este sa-l pastrezi intr-un vas cu apa, in bucatarie.
Usturoiul va incepe sa incolteasca daca il lasi in frigider. Poate chiar sa dezvolte mucegai.
Bananele – daca le tii la frigider, se vor innegri mult mai repede. Cel mai indicat este sa infasori bananele individual in plastic ca sa le pastrezi proaspete mai mult timp.
Ai cumparat un avocado tare si necopt? Nu-l pune in frigider! Pasteaza-l intr-o punga de hartie, alaturi de o banana sau un mar ca sa-i grabesti coacerea!
Uleiul de masline se va ingrosa si va capata o culoare mata daca il tii la frigider. Doar uleiurile de nuci trebuie refrigerate.
Cartofii pastrati in frigider se vor indulci si vor deveni “nisiposi” din cauza ca temperaturile scazute transforma amidonul in zaharuri. Pastreaza-i intr-o punga de hartie, intr-un loc uscat, dar nu rece!
Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…
Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…
În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…
Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…
Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor. Patriarhul…