miercuri, august 17, 2022

Atenție!!!! 10 alimente pe care care NU trebuie să le ții la frigider.

E vară și e atât de cald că uneori am vrea să ne băgăm cu totul în frigider. Mașina frigorifică e aliatul nostru de nădejde, mai ales în anotimpurile calde, locul în care păstrăm alimentele proaspete pentru o perioadă mai lungă.

Cu toate acestea, nu toate alimentele rămân la fel de proaspete în frigider. Fie că vorbim de schimbarea texturii sau gustului, e indicat ca unele fructe și legume să fie păstrate în afara frigiderului.

Te-ar mai interesa: A vrut să arate bine, iar acum medicii i-au mai da...

Nu mulți știu că în frigider există anumite condiții de temperatură și umiditate ce pot afecta semnificativ textura unor alimente.

Iată o lista cu 10 alimente pe care n-ar trebui sa le pastrezi niciodata in frigider!


Alimente care NU trebuie ținute la frigider: Mierea

Mierea nu se strica niciodata – nu e nevoie sa fie tinuta in frigider. Trebuie doar sa o pastrezi bine inchisa ca sa nu patrunda aer inautru!


Painea

Painea lasata in frigider isi schimba textura si devine mai tare. Totusi, o poti pastra in frigider daca nu o poti consuma, intr-o punga de hartie!

Beneficiile pentru sănătate ale cepei roșii.

Ceapa

Ceapa – umezeala din frigider va inmuia ceapa si o va face chiar sa capete mucegai. Pasteaz-o intr-un loc intunecat si uscat.

Te-ar mai interesa: Test inovator ce permite diagnosticarea mai rapidă...


Alimente care NU trebuie ținute la frigider: Cafea (gata preparata)

Cafeaua preparata tinuta in frigider isi poate pierde gustul mai repede si chiar poate sa capete gustul alimentelor langa care sta. Mai degraba, tine cafeaua intr-un loc uscat si intunecat.


Busuioc

Busuiocul risca sa inghete daca-l tii in frigider – se inmoaie si se vestejeste. Cel mai indicat este sa-l pastrezi intr-un vas cu apa, in bucatarie.


Usturoi

Usturoiul va incepe sa incolteasca daca il lasi in frigider. Poate chiar sa dezvolte mucegai.

Te-ar mai interesa: Testul simplu care poate detecta DEMENȚA precoce. ...


Alimente care NU trebuie ținute la frigider: Banane

Bananele – daca le tii la frigider, se vor innegri mult mai repede. Cel mai indicat este sa infasori bananele individual in plastic ca sa le pastrezi proaspete mai mult timp.


Avocado

Ai cumparat un avocado tare si necopt? Nu-l pune in frigider! Pasteaza-l intr-o punga de hartie, alaturi de o banana sau un mar ca sa-i grabesti coacerea!

remedii naturiste pentru vergeturi

Uleiul de masline

Uleiul de masline se va ingrosa si va capata o culoare mata daca il tii la frigider. Doar uleiurile de nuci trebuie refrigerate.

Te-ar mai interesa: Obișnuiești să porți blugi skinny? Atenție! Pot pr...


Alimente care NU trebuie ținute la frigider: Cartofi

Cartofii pastrati in frigider se vor indulci si vor deveni “nisiposi” din cauza ca temperaturile scazute transforma amidonul in zaharuri. Pastreaza-i intr-o punga de hartie, intr-un loc uscat, dar nu rece!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private