Sari la conținut

Atenție la aceste alimente! Nu sunt recomandate după 40-50 de ani!

mancare
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Bulimie

Alimentația este un factor decisiv în determinarea sănătății generale a organismului. Astfel, este necesar să știm cum să ne hrănim organismul în funcție de vârstă și de nevoile sale.

Odată cu înaintarea în vâstă, organismul uman suferă modificări și va avea cu totul alte nevoi. Pentru a ne menține sănătoți și pentur a evita riscul de a ezvolta boli este necesar să știm cum să nne îngrijim.

Spre exemplu, adulții vor avea nevoi diferite, din punct de vedere nutrițional, față de copii. În primii ani de viață și în adolescență, tinerii au nevoie de toți nutrienții din abundență.

Adulții, pe de altă parte, trebuie să reducă anumițe alimente pentru a rămâne sănătoși.

După 40-50 de ani, zahărul trebuie limitat

Simona Carniciu, medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice, dezvăluie pentru DC Medical faptul că adulții trebuie să reducă zahărul după o anumită vârstă.

„Primul exemplu – şi cel mai îndrăgit dintre alimente – și anume categoria de dulciuri poate fi permisă, fără probleme, o dată pe zi, chiar de două ori, în cantităţi mai mici, la vârsta când suntem copii, în creştere, adolescenţi. În schimb, acest obicei se împuținează şi chiar nu prea mai este indicat la vârsta adultă şi, în niciun caz, după 40-50 de ani, când nu doar metabolismul se schimbă, ci şi modul de utilizare sau beneficiul fiecărui nutrient.

Mă refer, de exemplu, la zahăr, chiar dacă este în exces sau nu, el nu mai aduce beneficii creierului, aşa cum ar trebui, ci dimpotrivă. Creşte riscul de boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer sau demență. Acestea ar fi foarte indicat să nu le mai consumăm, după 40-50 de ani.

Dar, cum plăcerea este mare, sunt ferm convinsă că, dacă gustăm, nu se întâmplă absolut nimic. Important este să fim atenţi doar să gustăm şi să nu ne lăsăm pradă plăcerii. Mai ales pentru că, în momentul în care vârsta creşte, mă refer în special după 40-50 de ani, noi trebuie să avem grijă să fim mult mai bine hidrataţi, să fin atenți la apa pe care o consumăm şi care este deosebit de importantă”, explică Simona Carniciu, potrivit sursei citate.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel