miercuri, mai 31, 2023

Atenție la prafurile albe otrăvitoare! Dumitru Constantin Dulcan: „Ne trezim cu tumori și nu știm de unde au venit”.

Dumitru Constantin Dulcan atrage atenția că emoțiile negative, precum stresul, ura, mânia, îndoiala sau gelozia, provoacă tot felul de boli.

„Stresul, care azi a luat proportii gigantice, ura, mania, indoiala, neincrederea in ceilalti, invidia, gelozia provoaca in corp un pH acid, favorabil bolii. Depresia are si ea un efect nociv asupra organismului, nu doar ca impiedica vindecarea, dar poate favoriza debutul altor boli.

Te-ar mai interesa: CNSU a aprobat Planul Național de Răspuns la Situa...

Dar stiati ca si frica ne face rau? Este bine cunoscut experimentul lui Avicenna. Intr-o cusca s-a pus un miel si intr-o cusca alaturata s-a pus un lup. Mielul a murit in scurt timp de stresul provocat de frica. Orice dezechilibru emotional aduce, mai devreme sau mai tarziu, boala”, a subliniat Dumitru Dulcan.

Atenție la prafurile albe otrăvitoare! Dumitru Constantin Dulcan: „Ne trezim cu tumori și nu știm de unde au venit”

În aceeași măsură, neurologul român avertizează că exostă trei prafuri albe, pe care toţi le consumăm zilnic și care pot avea efecte devastatoare asupra organismului.

Este vorba despre sare, zahăr şi făină, cele trei ingrediente pe care le consumăm zilnic și care ne pot afecta serios sănătatea.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

Neurologul Dumitru Constantin Dolcan avertizează că alimentaţia joacă un rol important în menţinerea unei stări bune de sănătate. Acesta atrage atenţia că sarea, zahărul şi făina albă pot determina apariţia tumorilor.

„Ne trezim cu tumori și nu știm de unde au venit. Aşa au venit: din ce vorbim, ce gândim, ce simţim şi ce facem.

Sarea multă, zahărul alb şi făina albă.

Nimeni nu vrea să mănânce pâine integrală. De ce mâncăm pâine albă, care este secată de toţi nutrienţii din ea? Pâinea integrală este cea sănătoasă organismului nostru. Fumatul face, de asemenea, foarte rău, aditivii alimentari care se pun pentru conservare, coloranţii, toate aceste lucruri ar trebui să fie evitate.”, avertizează Dumitru Constantin Dulcan.

Te-ar mai interesa: Bucureştenii pot primi 4.000 de lei pentru a se te...

Depresia, „cea mai răspândită dintre suferințe, în clipa de față”

Ura este un sentiment aspru asupra organismului și minții. Acesta duce la dezbinare, înstrăinare față de apropiați și cauzează o stare de spirit negativă.

„Noi suntem rezultatul a cei ce ne-au precedat şi suntem cauza celor ce ne succed. Este exclus ca între generaţii să nu fie o conexiune. Relaţia este de la cauză de la efect. Noi datorăm viaţa părinţilor noştri şi copiii noştri ne datorează viaţa nouă.

Te-ar mai interesa: Medic celebru, despre cel mai toxic produs pe care...

Or, asta înseamnă că orice gând, orice acţiune care este în favoarea unei vieţi armonioase înseamnă binele pentru noi şi invers. Orice gând negativ, orice acţiune, furia, ura. Ura dezbină. Ura este, spun eu, cancerul fiinţei.

Dacă ne uităm în jur este destul de multă dezbinare. Este nevoie ca oamenii să regândească întreaga relaţie socială. Noi toţi suntem inter-dependenţi. Nimeni nu poate trăi singur.

Te-ar mai interesa: Alergia la veninul de albine poate pune viața în p...

Cea mai răspândită dintre suferinţe, în clipa de faţă, este depresia. Observaţi numai câte suiciduri au fost în perioada asta. Oameni care nu îşi mai găsesc sensul, care rămân fără surse de existenţă. Nu e un lucru simplu.

E uşor să declari pandemie, ne retragem la domiciliu, dar trebuie să ne gândim şi la soarta acestor oameni. Depresia este una dintre molimele care decimează populaţia şi nu numai la noi. Vorbesc pe plan global”, a explicat Constantin Dulcan, potrivit Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private