Sari la conținut

Atenție! Prezervativele cu aromă provoacă dependență de droguri în rândul tinerilor 

Atenție! Prezervativele cu aromă, în afară de faptul că fac ceea ce fac cel mai bine, au devenit acum extrem de importante pentru tinerii din anumite părți ale lumii. Tinerii din India folosesc aceste prezervative ca susbstitut al drogurilor.

Această dependență puțin probabilă de prezervative cu arome precum ciocolată, căpșuni, banane, mere, pina colada etc. sunt ușor de găsit și oricine le poate cumpăra din magazine și farmacii.

Atenție! Prezervativele cu aromă provoacă dependență de droguri în rândul tinerilor 

Cu toate acestea, în Durgapur, studenții nu le folosesc ca contraceptive, ci înmoaie prezervativele în apă fierbinte și beau amestecul chimic lichid rezultat, care le intoxică timp de cel puțin 10-12 ore, a relatat un portal media.

„Anterior, se vindeau zilnic trei până la patru pachete de prezervative. Și acum pachetele de prezervative dispar pur și simplu din magazine”, a declarat un comerciant al unui magazin medical pentru News 18.

Citeste si:

Potrivit experților, pentru a crește durabilitatea și elasticitatea prezervativului, se folosește o rășină sintetică – poliuretan, un compus aromatic despre care se știe că provoacă un efect de intoxicare.

Poliuretanul este o substanță plastică utilizată în materiale de zi cu zi, cum ar fi izolarea clădirilor, piesele auto și adezivii. Când sunt puse în apă fierbinte, moleculele organice mari se descompun în compuși alcoolici, care creează foarte mult dependență.

Se crede că etilenglicolul, un fel de alcool, este produs atunci când poliuretanul se descompune după fierberea prezervativelor aromate în apă și păstrarea lor deoparte timp de șase până la opt ore. Experții cred că acești compuși pun viața în pericol și, în ciuda faptului că au cantități mici de sedative, pot deveni periculoase pe termen lung.

Care sunt efectele secundare ale abuzului de substanțe

Potrivit studiilor, tinerii care abuzează în mod persistent de substanțe se confruntă adesea cu o serie de probleme fizice și psihologice, inclusiv dificultăți academice, de sănătate mintală, relații precare și implicarea în sistemul de justiție pentru minori.

Experții în sănătate spun că, deși abuzul de droguri la orice vârstă poate provoca efecte grave asupra sănătății, adolescenții sunt expuși în mod special la riscuri negative. consecințe.

Adolescenții care abuzează de droguri au mai multe șanse să se lupte cu dependență mai târziu în viață și au leziuni permanente și ireversibile ale creierului.

Alte câteva efecte negative comune sunt:

  • Probleme emoționale: Abuzul de droguri provoacă probleme emoționale precum anxietate, depresie, schimbări de dispoziție, gânduri suicidare și schizofrenie.
  • Probleme de comportament: Adolescenții care abuzează de droguri au un risc crescut de probleme sociale, depresie, gânduri de sinucidere și violență.
  • Dependență: Studiile demonstrează că, cu cât o persoană este mai tânără când începe să consume droguri, cu atât este mai probabil să dezvolte un problema abuzului de substanțe și recidivă mai târziu în viață.
  • Probleme de învățare: Abuzul de droguri dăunează memoriei.
  • Boli: Abuzul de droguri crește riscul de boli transmise prin sânge, cum ar fi HIV, SIDA și hepatita B și C.
  • Leziuni cerebrale: Abuzul de droguri are ca rezultat tulburări mentale grave sau leziuni permanente, ireversibile, ale creierului sau ale sistemului nervos.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.