Sari la conținut

Atenție! Simptomul cancerului pe care îl puteți detecta în voce. Este crucial să-l recunoașteți din timp

cancer bucal
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cum îți dai seama că ai cancer bucal

Atenție! Simptomul cancerului pe care îl puteți detecta în voce.

Există câteva simptome comune de cancer de care toată lumea este conștientă. Statisticile arată că vârsta pacienților depistați cu o formațiune tumorală la nivel bucal a scăzut foarte mult în rândul adulților tineri (30 ani +), fiind estimate peste 640.000 de cazuri noi anual la nivel mondial.

Creșterea ratei mortalității în cazul acestei afecțiuni este cauzată de faptul că este descoperit prea târziu.

Atenție! Simptomul cancerului pe care îl puteți detecta în voce. Este crucial să-l recunoașteți din timp

Din nefericire, cancerul oral (sau bucal) nu doare. Mai mult, în fază incipientă nu se vede și nici nu se simte. Vizita regulată la stomatolog te poate ajuta să descoperi acest tip de cancer, în fază incipientă.

O senzație generală de oboseală, noduli și umflături neobișnuite sunt semne bine documentate ale bolii mortale.

Dar a avea o voce răgușită este un alt simptom comun al unui cancer bucal care este în creștere în întreaga lume. Vocea ta poate deveni mai răgușită sau mai fără vlagă și poate suna ca și cum ai fi răcit, mai ales dacă cancerul se află în partea din spate a gâtului, potrivit organizației caritabile Cancer Research UK.

Acesta poate fi un semn al cancerului de hipofaringe – o formă rară a bolii.

Rata cancerului bucal s-a dublat în ultima generație, iar experții îndeamnă acum oamenii să devină conștienți de starea mortală. Medicii cred că infecțiile cu transmitere sexuală, cum ar fi papilomavirusul uman (HPV), capturate prin sexul oral, conduc la creșterea numărului de cazuri.

Cele 7 simptome ale cancerului bucal

Potrivit Oral Health Foundation, este esențial ca oamenii să recunoască semnele și să-și vadă medicul de familie dacă cred că ceva nu este în regulă.

Există șapte simptome comune ale cancerului bucal de care trebuie să fiți atenți, potrivit organizației de caritate împotriva cancerului.

1. Ulcere care nu se vindecă

2. Durere în gură

3. Pete roșii sau albe în gură sau gât

4. Dificultate la înghițire

5. Un nod în gât

6. Pierderea în greutate

7. Respirația urat mirositoare

Specialiștii mai atrag atenția că este crucial să intrați într-o rutină de verificare la domiciliu pentru semne de cancer bucal.

„Diagnosticarea tardivă a cancerului bucal devine prea comună, iar acest lucru va avea un efect sever asupra calității vieții unei persoane și a șanselor de supraviețuire”, spun aceștia.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel