luni, mai 16, 2022

Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă în ceea ce privește suplimentele de magneziu și vitamina D. Iată ce au scos la iveală studiile recente!

„Super-Știre: vitamina D nu funcționează fără magneziu. Mai mult de jumătate din populația globului are un deficit de vitamina D.

Până acum, se știa că o alimentație săracă în vitamina D și expunerea insuficientă la razele soarelui provoacă această carență.

Te-ar mai interesa: Previziuni RUNE 16-22 Mai. Voropchievici: Zodia la...

Studiile recente au scos la iveală un alt aspect: vitamina D nu este folosită optim dacă nivelul de magneziu este scăzut.

Degeaba luăm suplimente, riscăm ca vitamina D să fie stocată în organism în loc să fie folosită eficient. Aportul optim de magneziu este de 420mg/zi pentru bărbați și 320mg/zi pentru femei.

Din păcate, alimentația modernă nu acoperă nici jumătate din doza recomandată, prin urmare puțină vitamină D care circulă în sânge va fi incomplet utilizată fără magneziu. Carența de magneziu este un dezechilibru nutrițional recent și are cauze multiple.

Modificarea obiceiurilor alimentare, consumul de produse rafinate, ultra procesate și sărace în micronutrienți sunt cauzele principale.

Te-ar mai interesa: Obiceiul nesănătos din timpul mesei care duce la c...

În dieta zilnică, întâlnim tot mai rar produse precum fasole boabe sau linte, nuci sau migdale, tărâțe sau cereale integrale. Până și banana, care este bogată în magneziu, a fost pusă la colț de dragul siluetei.


„Merită să tragem un semnal de alarmă”

Stresul cronic și somnul insuficient, de proastă calitate, cresc nevoile de magneziu. Stilul de viață alert și dezechilibrat afectează sistemul nervos și epuizează rapid rezerva de micronutrienți.

Te-ar mai interesa: FDA a aprobat un nou tratament pentru tratarea dia...

La asta se adaugă consumul de alcool care perturbă echilibrul acido bazic și favorizează pierderea urinară de magneziu.

Bolile cronice precum diabetul și sindromul X metabolic, hipertensiunea și nivelul crescut de colesterol sunt consumatoare de magneziu. Iar tratamentele medicamentoase cu antibiotice, diuretice și antiacide au ca efect secundar o eliminare masivă de magneziu.

Merită să tragem un semnal de alarmă pentru magneziu, un mineral indispensabil funcționării optime a organismului.

Te-ar mai interesa: Vă învinețiți ușor? Iată ce boală gravă poate ascu...

Este implicat în peste 300 de mecanisme responsabile de metabolism și este esențial pentru activarea vitaminei D.

Fără magneziu sistemul nervos își pierde echilibrul, oasele și dinții își pierd rezistența și mușchii nu pot funcționa.

Contracția musculară este dependentă de magneziu, iar activitatea inimii și presiunea arterială sunt influențate de nivelul lui în sînge.

Corpul uman nu este capabil să sintetizeze magneziu, deci trebuie adus din alimentație. Care sunt cele mai bune surse?

Te-ar mai interesa: Demență: Studiile au identificat un medicament car...

Pe primul loc avem semințe și oleaginoase: semințe de dovleac, migdale, caju semințe de pin, alune. Urmează apoi leguminoase: fasole boabe, soia, linte, năut și quinoa.

Dintre legume merită lăudat spanacul, iar la sectorul fructe banana e campioană. Cat despre suplimente, alegeți sărurile organice de magneziu, în doze cuprinse între 100 și 250 mg/zi”, a explicat Mihaela Bilic pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private