Sari la conținut

Atenție! Umflarea acestor 5 părți ale corpului este un semn sever de boală a ficatului gras

picioare umflate
sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Picioarele umflate pot prevesti boli de inimă, ficat sau rinichi

Umflarea unor părți ale corpului este un semn sever de boală a ficatului gras. Ficatul este responsabil pentru peste 500 de procese esențiale ale corpului.

Procesarea alimentelor, combaterea bolilor și îndepărtarea otrăvurilor din sânge sunt câteva dintre acestea.

Prin urmare, dacă ficatul este afectat în vreun fel, ar putea duce la probleme grave. Atunci când ficatul are prea multă grăsime, care este frecvent cauzată de o dietă proastă, de excesul de greutate sau de lipsa exercițiilor fizice, se dezvoltă boala ficatului gras.

Ciroza este numele ultimului stadiu al bolii ficatului gras. Acest lucru se întâmplă după ani de leziuni hepatice, ceea ce face ca organul să devină cicatrici, noduli și să se micșoreze.

Atenție! Umflarea acestor 5 părți ale corpului este un semn sever de boală a ficatului gras

Ciroza hepatică poate provoca umflături în cinci părți diferite ale corpului, după cum urmează:

Picioare: Când ficatul nu funcționează corect, presiunea se acumulează în venele sale, rezultând această mărire. Presiunea restricționează fluxul de sânge în ficat și, ca urmare, rinichii nu sunt capabili să excrete prea multă sare din organism. Venele umflate ale picioarelor trebuie luate în considerare cu seriozitate.

Glezne: Edemul, adesea cunoscut sub numele de umflarea picioarelor sau gleznelor este un astfel de simptom al bolii hepatice. Gleznele umflate pot cauza probleme în abilitățile motorii și pot provoca disconfort.

Laba piciorului: La unii pacienți, umflarea se poate răspândi de la glezne la la piciorului. Picioarele umflate sunt adesea considerate ca un efect secundar al unei zile grele la locul de muncă, dar ar putea exista probleme subiacente la umflarea regulată a picioarelor.

Burta: Frecvent, simptomele bolii hepatice grase nu apar decât într-o etapă ulterioară. Umflarea abdomenului poate fi confundată cu balonare. Dacă este lăsată netratată, o burtă umflată se poate transforma în cancer sau insuficiență hepatică.

Vârfurile degetelor: Degetele hipocratice, în care vârfurile degetelor se întind și devin mai rotunde decât de obicei, este un simptom al cirozei hepatice. Trebuie să consultați imediat un medic și să obțineți un tratament în timp util dacă starea persistă.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: