miercuri, octombrie 5, 2022

Atracții turistice de top în 2010. Clasamentul final. Cunoscutul site de călătorii TripAdvisor a alcătuit top 10 destinații pe care toți oamenii amatori de călătorii se înghesuie să le bifeze.

Iată care au fost cele mai vizitate atracții turistice în 2019, potrivit sursei menționate

Pe locul 10, Piazza San Marco, Veneția, Italia. Este locul emblematic pentru Veneția, care a avut un sfârșit de an dezastruos, din cauza inundațiilor masive.

Pe locul 9, Skydeck Chicago – Willis Tower, Chicago, SUA. Nu poți numi o călătorie la Chicago completă, dacă nu vezi priveliștea din cea mai înaltă clădire din emisfera vestică.

Te-ar mai interesa: Roxana Alexandra a murit. Tânăra se temea mai mult...

Pe locul 8, casa Anne Frank din Amsterdam, Olanda. Un obiectiv turistic de neratat când vizitezi Adam, prescurtarea orașului Amsterdam.

Pe locul 7, Cartierul Francez din New Orleans, cel mai vechi cartier al orașului, sursă de inspirație pentru artiști ca Mark Twain sau James Audubon.

Pe locul 6, Basilica Sagrada Familia, clădire emblematică pentru Barcelona, Spania, loc de neratat pentru niciun turist care vizitează orașul catalan, Sagrada Familia simbolizând lucrarea unică a marelui artist Gaudi, închinată lui Dumnezeu.

Pe locul 5 în topul atracțiilor turistice, marele și unicul Turn Eiffel din Paris, capitala Franței, emblemă pariziană, care reușește să aducă francezilor încasări uriașe din biletele vândute turiștilor pentru a vizita maiestuoasa piesă metalică de 324 m înălțime. Francezii îl alintă ”Doamna de fier”. Turnul a devenit simbolul Franței cel mai răspândit la nivel mondial. A fost conceput de către Émile Nouguier, Maurice Koechlin și Stephen Sauvestre, angajați la Eiffel și Co. Gustave Eiffel, inițial reticent cu privire la proiect, a devenit ulterior un mare susținător al său și a cumpărat brevetul. Turnul, care poartă numele său, este una dintre principalele destinații turistice ale Parisului și lumii, cu mai mult de 5,5 milioane de vizitatori anual. Turnul și-a primit cel de-al 200.000.000 vizitator la 28 noiembrie 2002, potrivit Wikipedia.

Te-ar mai interesa: Legătura dintre Andreea Esca și fiul lui Alexandru...

Pe locul 4 pe lista dorințelor turiștilor se află celebra Statuie a Libertății, din New York, SUA, simbol etern al libertății.

Pe locul 3 se află muzeul Vatican de la Roma, Italia. Aici în statul Vatican se află reședința Papei, dar și arhiva neprețuită a omenirii, cu date despre omenire de cel puțin 2000 de ani.

Pe locul 2 în topul celor mai căutate destinații se află Muzeul Luvru din Paris, locul unde poate fi găsită celebra pictură a lui da Vinci, Mona Lisa. Muzeul Luvru este clasificat drept cel mai mare muzeu de artă din lume.

Te-ar mai interesa: Ce sunt zaharurile ascunse? Substanțele dulci care...

Și pe locul 1, drept locul cel mai căutat, vizitat și pozat de către turiștii lui 2019 se află Colosseum-ul din Roma, Italia. Construit să primească peste 50.000 de spectatori, fosta arenă de gladiatori este un obiectiv turistic de neratat ”when in Rome”.

Echipa Doctorul Zilei vă dorește un 2020 plin de călătorii!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private