luni, martie 27, 2023

Arestarea persoanelor nevaccinate. Președintele statului Filipine, Rodrigo Duterte, a ordonat liderilor comunităţilor din ţara sa să îi urmărească şi să îi aresteze pe toţi cei nevaccinaţi împotriva Covid-19 care ies din locuinţe.

Duterte a emis ordinul joi seara, la o întâlnire cu grupul operativ împotriva COVID-19, a declarat purtătorul său de cuvânt, Karlo Nograles, potrivit stirileprotv. 

Te-ar mai interesa: Noua variantă de tuberculoză pune toată lumea pe j...

”Măsuri luate pentru a proteja populația”

“Ordon acum conducătorilor (de sate – n. red.) să îi caute pe cei nevaccinaţi şi să le ceară pur şi simplu sau să le ordone să nu iasă. Iar dacă refuză, dacă iese din casă şi umblă prin comunitate, pot fi reţinuţi. Iar dacă refuză, atunci conducătorul fiind o persoană cu autoritate, este în drept să îl aresteze pe cel recalcitrant”, a spus preşedintele la şedinţă.

Nograles a afirmat că directiva este valabilă la nivel naţional şi a cerut populaţiei să urmeze instrucţiunile autorităţilor. El a subliniat că “aceste măsuri referitoare la nevaccinaţi sunt luate pentru a ne proteja populaţia, deoarece lipsa vaccinului îi periclitează pe toţi”.

Te-ar mai interesa: Cum ne afectează stresul sănătatea mintală. Medic:...

Președinte renumit pentru ordinele dure

Autorităţile din regiunea capitalei impuseseră deja noi restricţii privind deplasările şi activităţile persoanelor nevaccinate, cărora li se permite să îşi părăsească locuinţele doar în scopuri esenţiale.

Rodrigo Duterte este renumit pentru ordinele dure pe care le dă. În 2019, președintele filipinez i-a spus unui ofiţer numit la conducerea poliţiei din oraşul Bacolod, din centrul ţării, că îi poate ucide pe traficanții de droguri din zonă.

Te-ar mai interesa: Rolul ceaiului de păpădie în organism. Are capacit...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private