Sari la conținut

Augmentarea mamară cu implant, soluția unui bust perfect

Unul dintre marile atuuri ale femeilor este, fără îndoială, bustul, cu zona decolteului. Iar perfecțiunea naturală în această zonă nu este atinsă decât de un procent mic de femei. Bagajul genetic, fluctuațiile de greutate, vârsta și efectele gravitației, schimbările hormonale, alăptarea, toate duc, în timp, la transformări ale sânilor. Aceștia isi pot pierde fermitatea, se pot deforma și se pot lăsa, generând frustrări în rândul femeilor. Însă, vestea bună este că procedurile de chirurgie estetică și cei mai buni medici chirurgi esteticieni, reușesc să remodeleze sânul până la perfecțiune, cu ajutorul implanturilor mamare. (P)

Tipuri de implant mamar

În augmentarea mamară pot fi folosite două tipuri de implant – cel salin, umplut cu apă sărată sterilizată, și cel din silicon.

Implanturile saline sunt folosite încă din 1960 și sunt realizate dintr-un înveliș din silicon, care este inserat, inițial gol, sub sân, apoi este umplut cu apa salină. Din acest motiv, incizia este mai mică în cazul acestui tip de implant, iar cicatricea va fi mai puțin vizibilă.

Pe de altă parte, implantul salin este mult mai ferm decât țesutul natural al sânului, iar acest lucru se simte la atingere. De asemenea, acesta poate fi umplut cu o cantitate mai mare de soluție salină pentru a evita senzația de prea moale sau de clipocit și va deveni cu atât mai ferm. Totuși, utilizarea acestui tip de implant pe scară largă, a scăzut mult în ultima decadă.

Implanturile din silicon sunt realizate complet din acest material sintetic – înveliș din silicon, umplut cu gel de silicon – cu o textură similară țesutului gras uman. Acestea au forme și mărimi diferite pentru a imita anatomia fiecărei paciente. Unele sunt mai ferme, altele mai moi. Cele rotunde, sunt utilizate pentru a oferi un decolteu mai generos, implanturile anatomice pentru un bust cu aspect natural, discret, unele cu învelișuri speciale de poliuretan, altele cu geluri moderne mult mai ușoare, cu multiple avantaje. Pentru operația de augmentare mamară, poți alege, împreună cu medicul estetician Costel Dobre, varianta de implant adaptată nevoilor tale, dar și în funcție de preferința pentru mărime, formă și fermitate.

Cum să alegi un implant mamar

În primul rând, trebuie să te gândești la aspectul cât mai natural. Dacă vrei să-ți păstrezi forma și mărimea naturală a sânilor, poți alege un implant din silicon care doar va susține țesutul mamar și va adăuga puțin volum. Acest tip de implant este ideal pentru a preveni lăsarea sânilor în timp.

De asemenea, trebuie să ai în vedere faptul că, uneori, implanturile se pot rupe. De aceea sunt recomandate investigații imagistice periodice. Chirurgul estetician Costel Dobre recomandă verificarea prin IRM a stării implanturilor, o dată la 3 – 5 ani. Ambele tipuri de implanturi se pot rupe și pot crea complicații. În cazul implanturilor saline, îți vei da seama imediat când s-a produs fisura pentru că sânul va părea gol, dezumflat. Însă spargerea implanturilor saline nu este atât de gravă pentru că soluția salină este sterilă și va fi resorbită de organism. Vei avea nevoie însă de o nouă intervenție pentru a îndepărta cupa din silicon și a înlocui implantul.

În cazul implanturilor cu gel din silicon, îți va fi mai dificil să observi când s-a produs ruptura pentru că siliconul rămâne în capsula fibroasă care se formează în jurul implantului, după inserție. Poți observa totuși o schimbare în mărimea sau duritatea sânului. De asemenea, siliconul care se scurge poate da dureri în zona sânului sau poate modifica forma acestuia. Din nou, medicul chirurg estetician va face o nouă intervenție pentru a schimba implantul. De obicei, un implant mamar de calitate poate fi utilizat 15 ani.

De asemenea, trebuie să știi că nici un implant mamar nu durează o viață. Aproximativ 20% dintre femeile care optează pentru augmentare mamară cu implant își înlocuiesc implanturile la 8 sau 10 ani după prima intervenție, fie din motive estetice, fie din cauza producerii rupturilor despre care vorbeam.

Medicul estetician Costel Dobre te poate informa, într-o primă consultație, asupra avantajelor dar și asupra riscurilor pe care le implică augmentarea mamară. De asemenea, împreună cu medicul, vei găsi cea mai bună soluție de chirurgie estetică a sânului, potrivită corpului tău, fie că este doar o augmentare cu implant sau combinată cu mastopexie sau lipofilling.

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: