Categories: Expertul zilei

Avantaje și dezavantaje ale telemuncii. Un sfert dintre români spun că nu au intimitate când lucrează acasă

Avantaje și dezavantaje ale telemuncii. Un sfert dintre români spun că nu au intimitate când lucrează acasă.

Conform unei cercetări realizate de Reveal Marketing Research, aproape jumătate (48%) dintre românii care lucrează acasă apreciază faptul că nu mai pierd timpul în trafic.

Din nefericire, starea emoțională s-a înrăutățit. După cum reiese din datele acestui studiu de specialitate, mai bine de un sfert (26%) dintre românii care lucrează acasă susțin că starea lor emoţională s-a înrăutăţit.

În ceea ce priveşte avantajele resimţite când vine vorba despre „work from home”, 45% dintre cei chestionaţi se bucură de programul de lucru mai flexibil. Iar 42% indică drept avantaj major faptul că pot petrece mai mult timp cu familia. Cu toate acestea, un sfert dintre români simt că nu au intimitate atunci când lucrează.

Studiul de specialitate arată că, deşi 79% dintre români, consideră că sunt la fel de eficienţi sau mai eficienţi decât atunci când lucrau de la birou, 44% dintre respondenţi au declarat că muncesc mai multe ore zilnic.

De asemenea, pentru aproape jumătate dintre respondenţi telemunca oferă confort din anumite puncte de vedere. Cu toate acestea, 56% din totalul participanţilor la studiu au indicat faptul că nu lucrează într-un mediu potrivit. Aceștia susțin că nu au un birou sau un scaun confortabil. De asemenea, 36% consideră că un monitor mai mare le-ar oferi o experienţă de muncă îmbunătăţită.

Avantaje și dezavantaje ale telemuncii. 86% dintre participanţii la studiu au afirmat că gaming-ul îi ajută să se relaxeze în această perioadă

Datele cercetării de Reveal Marketing Research, realizate pentru LG Electronics în România, arată că aproape jumătate dintre români aleg să lucreze de pe canapea sau la masa din bucătărie.

Cu toate acestea, specialiştii atenţionează asupra faptului că o poziţie incorectă în faţa laptopului poate fi o povară mare pentru corpul nostru, potrivit Agerpres. Și, cu toate că cei mai mulţi dintre români sunt conştienţi de acest lucru, cei mai mulți dintre noi tindem să lucrăm din confortul casei noastre de pe canapea.

În plus, experţii menţionează faptul că, pentru a preîntâmpina efectele psihologice negative cât timp lucrăm de acasă, un instrument de refugiu ar fi jocurile video. În acest context, 86% dintre participanţii la studiu au afirmat că gaming-ul îi ajută să se relaxeze în această perioadă.

„Gaming-ul oferă o modalitate rapidă şi uşor accesibilă de a te conecta cu o comunitate şi de a ne exercita spiritul competitiv. Prin intermediul jocurilor online putem rămâne în legătură cu prietenii, persoanele dragi şi chiar să ne facem cunoştinţe noi. Pe unu din patru respondenţi gaming-ul l-a ajutat să menţină legătura cu prietenii în perioada pandemiei”, susţin specialiştii.

Studiul a fost realizat în octombrie 2020, pe un eşantion de 600 de persoane cu vârsta peste 18 ani, din mediul urban mare, care lucrează parţial sau integral de acasă.

Recent Posts

Epidemie de miopie! Jumătate din populaţia planetei va avea nevoie de ochelari

Cercetătorii estimează că aproximativ jumătate din populația planetei va avea nevoie de lentile de corecție…

7 ore ago

Se schimbă tratamentul pentru pacienţii cu diabet. Ţara europeană care a luat decizia radicală

O ţară europeană a luat decizia radicală de a începe să le ofere pacienţilor care…

8 ore ago

ANM, semnal de alarmă: PLOI şi VIJELII de Paște. PROGNOZA detaliată

Meteorologii atrag atenţia că vremea va continua să fie capricioasă, iar temperaturile vor scădea la…

8 ore ago

Decizie-şoc luată de familia marelui fotbalist argentinian Diego Maradona. Un nou raport privind cauzele decesului

Copiii fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona, care a murit în 2020, au cerut justiţiei…

9 ore ago

Cele mai periculoase 3 băuturi pentru diabetici

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulţi este cuprinsă între…

9 ore ago

Medicii din Iaşi au prelevat organe de la un donator din Bulgaria

Agenţia Naţională de Transplant (ANT) anunţă că medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic