miercuri, iulie 28, 2021

Avertisment OMS. „Este destul de simplu: mai multe transmiteri, mai multe variante. Mai puțină transmitere, mai puține variante”. De vină ar fi măsurile de relaxare.

Specialiștii OMS atrag atenția că,

prin măsurile de relaxare adoptate de din ce în ce mai multe state, se vor produce mai multe mutații ale virusului SARS-CoV-2, iar răspândirea lor va fi mult mai rapidă.

Avertisment OMS. „Este destul de simplu: mai multe transmiteri, mai multe variante. Mai puțină transmitere, mai puține variante”

În cadrul unei conferințe de presă, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat vineri că varianta Delta a noului coronavirus a fost identificată în cel puțin 85 de țări și „este cea mai transmisibilă dintre variantele identificate până acum. . .

și se răspândește rapid printre populațiile nevaccinate.”

„Pe măsură ce unele țări ușurează măsurile sociale și de sănătate publică, începem să vedem creșteri ale transmisiei în întreaga lume. 

Este destul de simplu: mai multe transmiteri, mai multe variante. Mai puțină transmitere, mai puține variante.

Acest lucru face ca și mai urgent să folosim toate instrumentele de care dispunem pentru a preveni transmiterea: utilizarea adaptată și consecventă a măsurilor sociale și de sănătate publică, în combinație cu vaccinarea echitabilă”, a spus șeful OMS, potrivit voanews.com.

Ceea

ce se știe până în prezent este ca cei expuși în fața variantei Delta a coronavirusului sunt oamenii nevaccinați. Datele arată că la nivel mondial s-au administrat până în prezent peste 2 miliarde de doze de vaccin, însă doar 782 de milioane de persoane au primit ambele doze.

Ultimele stiri

Parteneri