vineri, iunie 9, 2023

Cancerul intestinal, cunoscut și sub numele de cancer colorectal, este printre cele mai frecvente tipuri de cancer din Marea Britanie, cu aproape 43.000 de persoane diagnosticate în fiecare an. Este a doua cea mai mortală formă a bolii, provocând peste 16.500 de decese în fiecare an. A fi atent la simptome îți poate salva viața.

Mulți oameni sunt conștienți de semnele cancerului intestinal care vă pot afecta obiceiurile de toaletă – cum ar fi nevoia de a ieși cu scaunul des decât de obicei.

Cu toate acestea, există și alte simptome care ar putea fi ușor confundate cu altceva.

Chirurgul colorectal consultant la Spitalul King Edward VII din Londra, James Kinross, a explicat mai multe.

El a avertizat că o „durere ascuțită” în două zone ar putea indica boala.

„Este posibil să aveți o durere ascuțită sau un nod în stomac sau în pasajul spatelui”, a spus el.

Deși este probabil să fie benign, poate indica o creștere malignă.

Aceste simptome nu înseamnă neapărat că ai cancer intestinal, deoarece toate pot fi cauzate de alte afecțiuni mai puțin grave, dar dacă ești îngrijorat, iar simptomele tale nu pot fi explicate prin nimic altceva sau nu dispar după un două  săptămâni, atunci cel mai bine este să discutați cu medicul dumneavoastră de familie sau cu alt medic.”


Alte simptome ale cancerului intestinal

Domnul Kinross a împărtășit cele mai timpurii semne ale bolii pe care trebuie să le urmăriți.

El a spus: „Unul dintre cele mai frecvente semne precoce ale cancerului intestinal este o schimbare semnificativă a obiceiurilor intestinale, de exemplu să ieși cu scaunnul mai des decât în mod normal sau să ai scaune mai moi și mai curgătoare.

Senzația că nu ți-ai golit complet intestinele este, de asemenea, destul de comună dacă tumora este în rect.

Acest lucru poate fi inconfortabil și este posibil să simți în mod constant nevoia de a merge la toaletă.

„Găsirea de sânge în scaune ar putea fi, de asemenea, un semn precoce al cancerului intestinal: dacă observați că există sânge în scaun și nu suferiți de hemoroizi, poate fi un semn de avertizare că ceva nu este în regulă.”

Cu toate acestea, există și alte simptome care nu afectează mersul la toaletă.

„Unele dintre celelalte simptome ale cancerului intestinal includ dureri abdominale inferioare persistente, balonare sau disconfort – acest lucru va fi cauzat de mâncare și poate fi asociat cu pierderea poftei de mâncare sau cu o pierdere semnificativă în greutate neintenționat”, a spus el.

„Durerile abdominale în sine pot avea o gamă largă de cauze, de la oboseală musculară până la dureri ale menstruației, dar poate fi, de asemenea, un semn de cancer intestinal în circumstanțe rare și merită verificat orice simptom nou sau inexplicabil pentru propria ta liniște sufletească. ”

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private