Sari la conținut

TOP 5 remedii naturale pentru tratarea hemoroizilor. Cele mai bune unguente

cancerul de prostata
Sursă foto: pixabay.com
simptome alarmante in cancerul de prostata

Aproximativ 80% din populația lumii este afectată de hemoroizi, boala hemoroidală fiind însoțită de mai multe simptome neplăcute.

Cel mai adesea, persoanele care au hemoroizi pot acuza prurit anal, însoțit de o secreție anală care pătează lenjeria și de o senzație neplăcută de presiune anală. Un alt simptom deranjant este apariția unei umflături proeminente în zona rectală care dă o senzație de disconfort la statul în șezut.

Hemoroizii sunt vene dilatate, localizate în peretele rectului și anusului, asemănătoare unor săculeți plini cu sânge, iar dilatarea anormală face ca aceste vene să devină vizibile la exterior și să sângereze, chiar și la traumatismul minor determinat de trecerea unor materii fecale de o consistență mai crescută.

Pentru tratarea hemoroizilor există mai multe creme și unguente, însă multă lume preferă să apeleze la unele leacuri bătrânești care pot avea rezultate foarte bune.

Unul dintre cele mai des folosite leacuri bătrânești pentru hemorozi este crema de propolis. Astfel, în casă se prepară un unguent făcut din 150 g propolis şi 500 g unt. Untul se topeşte şi se pune propolisul foarte bine mărunţit. Se mai fierbe încă 20 minute şi în tot acest timp se amestecă în continuu. Ulterior se strecoară totul prin tifon dublu şi se pune în recipient de sticlă.

Zilnic, după duş, se aplică în jurul anusului timp de două săptămâni seara şi dimineaţa. Simultan, se poate consuma o infuzie de coada şoricelului câte două căni în fiecare zi.

Crema de aloe vera sau chiar frunze dintr-o plantă pot fi folosite pe post de unguent împotriva hemoroizilor. Pentru a folosi frunzele unei plante, aceasta trebuie să aibă minimum 3 ani. Aceasta se pisează și se pune la fiert. Lichidul rezultat se răcește și se pune la frigider. Ulterior, unguentul rezultat poate fi folosit pentru tratarea hemoroizilor.

Uleiul de ricin este, de asemenea, un alt remediu naturist, recomandat pentru tratarea hemoroizilor. Astfel, se recomandă masarea zonei afectate timp de 5-10 minute după igienizarea corespunzătoare, în fiecare zi, timp de o lună.

Un alt tratament natural este cel cu castane sălbatice. Acestea se macină ș ise amestecă cu 150 g de vaselina. Amestecul se fierbe aproximativ 20 de minute până se transformă în pastă, potrivit bzi.ro. După răcire se pune la frigider și se folsoește după ce în prealabil ați spălat zona anală cu ceai de mușețel sau coada șoricelului.

Castanele uscate se pot folosi și sub formă de praf. Acestea se macină, iar praful rezultat se consumă zilnic timp de o lună pe stomacul gol. Pulberea trebuie ținută sub limbă pentru 10 minute înainte de a fi înghițită.

Consumul de morcovi cruzi în cantităţi mai mari în fiecare zi ajută în primul rând la vindecarea hemoroizilor, dar si la hidratarea organismului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel