luni, mai 16, 2022

Tensiunea arterială ridicată, cunoscută și sub denumirea de hipertensiune arterială, poate crește riscul de probleme grave de sănătate. Dieta ta joacă un rol important în această afecțiune și anumite alimente îți pot trimite nivelurile direct în zona roșie. Aceasta include un aliment popular pe care un expert ne sfătuiește să îl reducem.

Tensiunea arterială poate crește și scădea pe parcursul zilei. Cu toate acestea, problema apare atunci când nivelurile tale devin constant ridicate. A avea hipertensiune arterială poate declanșa probleme de sănătate, inclusiv atacuri de cord și accident vascular cerebral. Din fericire, cunoașterea alimentelor care prezintă riscuri vă poate ajuta să reduceți acolo unde este necesar și să mențineți nivelurile sub control.

Te-ar mai interesa: Două senzații corporale care indică un nivel ridic...

Tensiunea arterială ridicată detaliază forța pe termen lung a sângelui împotriva arterelor, care este suficient de mare pentru a provoca probleme de sănătate, afirmă Clinica Mayo.

Această condiție „tăcută” afectează aproximativ o treime dintre români.

Cu toate acestea, mulți s-ar putea să nu o știe, deoarece hipertensiunea arterială este caracterizată de o lipsă de simptome, potrivit NHS.

Mai rău, lăsarea nivelurilor să crească vă poate expune un risc serios pentru sănătate. Și un aliment surprinzător care vă poate crește tensiunea arterială sunt măslinele.

Caracterizate prin aromă sărată, măslinele, în general, sunt bogate în vitamina E și antioxidanți.

Te-ar mai interesa: „Nu mi-am putut înghiți saliva”. Semne și simptome...

Acest fruct este folosit chiar și pentru a produce alimentul de bază sănătos al dietei mediteraneene – uleiul de măsline.

Așadar, ce face hrana mică să fie riscantă când vine vorba de tensiunea arterială? Răspunsul simplu este sarea.

Ambalate într-un borcan, măslinele cumpărate din magazin conțin aproximativ patru grame de sare la 100 de grame.

Cantitatea de sare depinde de marca pe care o preferați; totuși, peste produse puteți observa culoarea roșie a etichetei de referință de pe ambalaj unde scrie cantitatea de sare.

Te-ar mai interesa: Demență: Studiile au identificat un medicament car...

Pentru a pune lucrurile în perspectivă, NHS afirmă că nu ar trebui să aveți mai mult de șase grame de sare pe zi, ceea ce este echivalentul a aproximativ o linguriță.

De ce sarea crește tensiunea arterială?

Blood Pressure UK explică că sarea vă face corpul să rețină apa.

Mâncatul prea mult din ingredientul sărat va determina corpul să rețină apă suplimentară, punând o presiune suplimentară asupra vaselor de sânge.

Te-ar mai interesa: Vă învinețiți ușor? Iată ce boală gravă poate ascu...

Acest lucru vă crește apoi tensiunea arterială.

De asemenea, dacă tensiunea  este deja mare, prea multă sare o poate ridica și mai mult.

Acest lucru ar putea afecta modul în care funcționează medicamentul pentru tensiunea arterială, potrivit organizației de sănătate.

Ei notează că limitarea consumului de sare este „una dintre cele mai simple modalități de a scădea tensiunea arterială”.

Te-ar mai interesa: Colesterol ridicat: poți mirosi asta? Trei simptom...

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private