Sari la conținut

Bacterii care pun viața în pericol găsite într-un medicament anticancer. Avertisment OMS

Medicamente
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Oamenii de știință au descoperit pilula care distrug tumorile solide canceroase

Bacterii care pun viața în pericol găsite într-un medicament anticancer. Organizația Mondială a Sănătății a emis o alertă împotriva metotrexatului Celon Lab, un agent de chimioterapie injectabil și supresor al sistemului imunitar, după ce bacterii care pun viața în pericol au fost găsite într-unul dintre loturile sale.

Autoritățile sanitare din Liban și Yemen au semnalat medicamentul împotriva cancerului produs de compania cu sediul în Hyderabad, un oraș din India, numindu-le sub standardele după ce au efectuat teste asupra medicamentului.

Bacterii care pun viața în pericol găsite într-un medicament anticancer. Avertisment OMS

Autoritățile au spus că au efectuat teste asupra medicamentului după ce au observat unele efecte adverse la copii.

„Pacienții care primesc tratament cu metotrexat pot avea sistemul imunitar slăbit și pot fi mai vulnerabili la infecții oportuniste”, se arată în alerta. OMS a subliniat că este posibil ca medicamentul să fi ajuns în cele două țări prin piețe informale.

Lotul, MTI2101BAQ, trebuia să fie vândut numai în India și ambele țări din Asia de Vest l-au achiziționat „în afara lanțului de aprovizionare reglementat”.

OMS într-o declarație a declarat că producătorul nu poate garanta siguranța produsului care nu este destinat acestor piețe. Organizația și-a arătat îngrijorarea că medicamentul ar fi putut fi distribuit și în alte țări.

Autoritățile din Telangana au promis că vor lua măsuri stricte.

„Am emis o notificare de prezentare a cauzei către Celon Labs și le-am spus să oprească producția de medicament”, a declarat G. Ramdhan, directorul comun al Administrației pentru Controlul Drogurilor Telangana, pentru Times of India.

Acest incident, potrivit autorităților, a fost a treia oară de când medicamentele indiene au intrat sub radar.

Anul trecut, în octombrie, Maiden Pharmaceuticals Ltd. din Haryana a fost închisă după ce OMS a legat un sirop de tuse produs de aceasta cu moartea a 69 de copii în Gambia din Africa.

Recent, licența de producție a Marion Biotech, cu sediul în Noida, a fost suspendată, deoarece siropul lor a fost legat de moartea a 18 copii în Uzbekistan.

Ce este metotrexatul

Metotrexatul este un antimetabolit, care tratează cancerele precum leucemia limfoblastică acută și limfomul non-Hodgkin prin încetinirea creșterii celulelor canceroase.

De asemenea, medicamentul tratează psoriazisul prin încetinirea creșterii celulelor pielii pentru a opri formarea solzilor. Medicii spun că metotrexatul poate trata artrita reumatoidă prin scăderea activității sistemului imunitar.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel