miercuri, iulie 28, 2021

Alimentul care scade anxietatea! Conține un aminoacid esențial care se transformă în organism în serotonină. Mâncați mai ales acum! Și nu, nu îngrașă

Mihaela Bilic a împărtășit pe rețelele sociale secretul

unui aliment foarte iubit, cu multiple beneficii pentru sănătate. Este de-a dreptul miraculos și extrem de recomandat în perioade de stres.

O banană pe zi ține doctorul psihiatru departe de casă. Dacă mărul era fructul ce ne garanta sănătatea fizică, banana este cea care are grijă de dispoziția și starea noastră de bine. Nu întâmplător bananele sunt cele mai consumate fructe exotice, în multe țări ele se gătesc/se prăjesc precum cartofii- tocmai pentru că sunt hrănitoare și pline de nutrienti valoroși.

Anul trecut am mâncat pentru prima oară banane prăjite la Barcelona, am fost

chiar în bucătărie să văd cum se pregătesc, tocmai pentru că nu-mi venea să cred cat de diferit este gustul lor atunci când sunt gătite, spune medicul Mihaela Bilic.

Cele mai importante lucruri despre banane

Bananele au glucide lente ce asigură energia în caz de sport/mișcare, au potasiu și magneziu pentru functionarea optimă sistemului nervos și a mușchilor. Dar cel mai important ingredient al lor este triptofanul, un aminoacid esențial care se transformă în organism în serotonină. Iar serotonină este substanța de care depinde starea noastră de bine liniștea și echilibrul psihic. Doar bananele și prunele conțin acest precursor natural

de serotonină, așa că lăsați merele și citricele deoparte în această perioadă și puneți accent pe banane- nu strică niciodată un strop de bine în plus.

Și nu, nu îngrașă!! O banană are sub 100 calorii, iar faptul că este alcalină (nu acidă precum mărul și citricele) o face prietenoasă cu tubul digestiv și nu stimulează pofta de mâncare, conchide nutriționistul.

Ultimele stiri

Parteneri