Sari la conținut

Bărbat achitat de conducere în stare de ebrietate, după ce medicii au descoperit că suferă de o afecțiune extrem de rară

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Unui bărbat belgian în vârstă de 40 de ani, care a fost acuzat de conducere în stare de ebrietate, i-au fost retrase acuzațiile, pentru că are o afecțiune care îl face să producă alcool în mod natural.

Bărbatul, al cărui nume nu a fost făcut public, suferă de ceva numit sindrom de auto-bererie (ABS), notează CNN.

Sindromul auto-bererie, numit și sindrom de fermentație intestinală, este o afecțiune rară în care o creștere excesivă a ciupercilor în intestin transformă carbohidrații și zaharurile în alcool, a explicat Medical News Today.

Bărbat cu afecțiune extrem de rară achitat că a condus beat

Doar 20 de oameni din lume au fost diagnosticați cu această afecțiune, dar medicii bănuiesc că afecțiunea este subdiagnosticată. Când stomacul este fermentat din această afecțiune, poate crește nivelul de etanol din sânge și poate da unei persoane simptome de intoxicație. Este ceea ce s-a întâmplatși  în cazul clientului avocatului Anse Ghesquiere.

Avocatul belgianului a spus că clientul ei a fost testat pentru ABS de către trei medici care au putut furniza dovezi ale afecțiunii. Ulterior, tribunalul l-a achitat.

Bărbatul a apărut pentru prima dată în instanță în aprilie 2022, după ce polițiștii i-au oprit vehiculul de două ori. Prima dată când i-au oprit mașina, etilotestul i-a dat o valoare de 0,91 miligrame de alcool pe litru. A doua oară când l-au tras peste el, avea un etilotest de 0,71 miligrame. El a depășit limita legală în Belgia, care este de 0,22 miligrame.

Nu este prima dată când bărbatul a fost acuzat în mod fals că a băut și a condus. În 2019, bărbatului i-a fost suspendat permisul și a fost amendat, chiar dacă le-a spus oamenilor că nu a băut.

Bărbatul și-a aflat abia recent starea medicală.

Povestea acestui bărbat nu seamănă prea mult cu cea a lui Mark Mongiardo din Estero, Florida, care și-a pierdut slujba de profesor pentru că colegii săi s-au plâns că mirosea a alcool. El a fost, de asemenea, acuzat de conducere în stare de ebrietate în 2018, deși nu a băut înainte de a merge la volan. Ulterior a fost diagnosticat cu ABS.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel