marți, august 16, 2022

Diabetul de tip 2 are un impact neglijabil asupra organismului dacă nivelul zahărului din sânge este reglat. Din fericire,puteți să reduceți nivelul ridicat de zahăr din sânge sorbind o băutură aurie „imediat” după ce ați mâncat, sugerează cercetările.

Diabetul de tip 2 trimite un semnal clar că organismul dumneavoastră nu procesează insulina în mod corespunzător. Insulina este un hormon care este responsabil pentru reglarea zahărului din sânge. Dacă nu ar exista acest mecanism,, nivelul zahărului din sânge poate crește la niveluri periculoase.

Te-ar mai interesa: Vestea tristă a zilei! O îndrăgită actriță a murit...

Anumite mâncăruri și băuturi pot ajuta la menținerea unui nivel a zahărului din sânge în limite normale.

Nivelul de zahăr din sânge crește ca răspuns la descompunerea alimentelor în glucoză din sânge (zahăr).

O băutură care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge este ceaiul de mușețel.

Ceaiul de mușețel este făcut din florile plantei de mușețel (o plantă aparținând familiei Asteraceae). A fost folosit de mult timp în practicile de medicină tradițională.

Băutura aurie care reglează nivelul de zahăr din sânge: ceaiul de mușețel

Un studiu iranian, publicat în revista Nutrition, a constatat că consumul a trei căni de ceai de musetel pe zi ar putea îmbunătăți controlul nivelului de glucoză din sânge la persoanele cu diabet de tip 2.

Te-ar mai interesa: Acesta este cel mai puternic ANTIBIOTIC! Are propr...

Cercetătorii de la Universitatea de Științe Medicale din Tabriz și-au propus să investigheze modul în care efectele ceaiului de mușețel ar afecta glicemia, controlul și nivelurile de antioxidanți la subiecții cu diabet de tip 2.

Antioxidanții sunt substanțe chimice care protejează sau întârzie procesul de deteriorare a celulelor.

Au fost recrutați 64 de participanți cu diabet de tip 2, toți având vârste cuprinse între 30 și 60 de ani.

Te-ar mai interesa: Zodii lovite de karma. Urania: Blocaje care dau bă...

Participanții au consumat ceai de mușețel de trei ori pe zi, imediat după servirea meselor, timp de opt săptămâni, potrivit cercetătorilor.

Un grup de control a urmat și el această rutină, dar au băut apă în schimb.

Ce au aflat cercetătorii? Grupul care a consumat ceai de mușețel și-a redus semnificativ HbA1c și nivelurile de insulină serică, precum și capacitatea totală antioxidantă crescută semnificativ în comparație cu cei din grupul de control.

Te-ar mai interesa: Vrei să scapi de grăsimea de pe burtă? Evită acest...

HbA1c este nivelul mediu de glucoză (zahăr) din sânge pentru ultimele două până la trei luni.

Cercetătorii au concluzionat: „Aportul pe termen scurt de ceai de mușețel are efecte benefice asupra controlului glicemic și asupra statusului antioxidant la pacienții cu diabet zaharat de tip 2”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private