miercuri, noiembrie 30, 2022

Organismul uman poate fi foarte vulnerabil, mai ales dacă sistemul imunitar nu funcționează în mod corespunzător. În acest caz, mne putem îmbolnăvi foarte des și putem dezvolta afecțiuni grave.

Din fericire, sistemul imunitar are nevie de doar trei elemente pentru a fi stimulat și pentru a funcționa bine: alimentație, odihnă și exerciții fizice.

Alimentația este un factor pe care îl putem controla foarte bine și care reprezintă un procent important în determinarea stării de sănătate.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Pericol mortal în coaja unei bana...

Deși toate alimentele curate și proaspete sunt sănătoase, există anumite superalimente și combinații de alimente care au puterea de a întări organismul și de a lupta împotriva bolilor de orice fel.

Băutura vindecătoare cu ghimbir, scorțișoară și turmeric

Ghimbirul este un condiment aromat care a fost folosit pentru proprietățile sale antiinflamatorii și detoxifiante. Compusul său activ, gingerolul, îi conferă minunate calități antioxidante, diuretice și purificatoare pentru a proteja organismul.

Scorțișoara este un condiment utilizat pe scară largă în bucătărie pentru aroma sa delicioasă. Popular, a fost adesea folosită pentru a controla nivelul zahărului din sânge, colesterolul ridicat și hipertensiunea.

Te-ar mai interesa: Cele 3 simptome de CANCER la care trebuie să fii a...

Turmericul este un condiment care aparține familiei ghimbirului și unul dintre cele mai apreciate în medicina Ayurveda. Conține curcumină ce îi conferă proprietățile antiinflamatorii și antioxidante, notează Doza de Sănătate.

Toate aceste ingrediente te vor ajuta să vindeci afecțiunile ușoare de care suferi, dar și să te protejezi de altele.

Ingrediente

 • 1 linguriță de ghimbir ras (5 g)
 • ½ linguriță de scorțișoară măcinată (2,5 g)
 • ½ linguriță de pudră de turmeric (2,5 g)
 • 1 lingură de ulei de cocos organic (15 g)
 • 1 linguriță de miere (7,5 g)
 • 1 cană de apă caldă (250 ml)

Instrucțiuni

 • Se încălzește apa, se adaugă ingredientele și se lasă să se odihnească timp de 5 minute.
 • Se amestecă cu o lingură și se consumă cu înghițituri mici.
 • Beți doar o cană pe zi, de preferință înainte de a vă angaja în orice tip de activitate fizică (mers pe jos, mers la sală, etc.).
 • Puteți varia cantitatea unor ingrediente pentru a ajusta băutura după preferințe. O puteți savura și cu gheață, ca băutură răcoritoare sau fierbinte, ca ciocolată caldă medicinală.
 • Puteți pregăti acest remediu acasă în mod regulat pentru a vă detoxifica organismul și a vă menține imunitatea, recomandă sursa citată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private