Sari la conținut

Rădăcina de păpădie. Cum să o folosești pentru a curăța corpul de toxine

papadia
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Păpădia, elixir al vieții

Nu doar florile sunt folosite în medicina tradițională, ci și rădăcinile de păpădie. Ele au fost folosite de mult timp în multe proceduri terapeutice și în special pentru problemele hepatice. Conform cercetătorilor, rădăcinile acestei plante sunt bine cunoscute pentru purificarea ficatului și prevenirea formării celulelor tumorale.

Medicina tradițională din țările arabe folosește rădăcinile de păpădie pentru a trata hepatita, pentru a stimula răspunsul sistemului imunitar și pentru a trata infecțiile tractului respirator superior.

papadia
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Papadia este o planta completa care stimuleaza functiile stomacului si ficatului, dar joaca si rol diuretic, ajutand la curatarea organismului de toxine.

Rădăcina de păpădie este utilizată pentru a trata următoarele probleme:

Tulburări digestive: indigestie, gastrită și reflux acid.

Vezica biliară : previne formarea pietrelor și le dizolvă mai repede.

Plămâni : astm, bronșită, infecții, cancer și probleme de respirație.

Ficat : disfuncție hepatică, ciroză hepatică, cancer.

Piele : acnee, eczeme, psoriazis. Inflamație : contracții musculare, artrită, reumatism. Sânge : îmbunătățește și reglează tensiunea arterială, îi stimulează circulația.

Ochi : îmbunătățește vederea.

Mai mult, componentele amare ale rădăcinii de păpădie joacă un rol natural remarcabil împotriva problemelor digestive, inclusiv a sindromului de colon iritabil.

Utilizarea rădăcinii de păpădie pentru a curăța ficatul și a lupta împotriva cancerului.

Cum funcționează păpădia când curățați corpul

Rădăcina de păpădie conține o substanță amară numită taraxacerină, care stimulează fluxul de bilă, care la rândul său accelerează curățarea ficatului de toxine. Studiile efectuate pe rozătoare au arătat că extractele de rădăcină de păpădie contribuie la tratarea bolilor hepatice cauzate de consumul de alcool.

În plus, extractul ajută și la eliminarea toxinelor din sânge.

Cum să consumi sucul de rădăcină de păpădie

Folosește toate cele 20 de rădăcini de păpădie. Asigurați-vă că nu sunt deteriorate. Spălați și curățați bine cu multă apă. Tăiați-le bucăți și puneți-le într-un storcator.

La început, consumați o linguriță pe zi, apoi creșteți doza la 3 linguri pe zi. Dozele depind de toleranța corpului dumneavoastră. Sucul în cauză poate fi foarte amar, dar tocmai acest aspect face păpădia cu adevărat magică. Nu încercați să utilizați alți aditivi pentru a reduce gustul amar. Articolul este informativ, dacă aveți întrebări pe această temă, consultați un specialist.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel