Sari la conținut

Băutura populară care poate declanșa psoriazisul la femei – 2 pe săptămână ar putea provoca BOALA

Din cuprinsul articolului

În cadrul unui interviu, Dr. Shireen Kassam a avertizat în legătură cu băutura populară care ar putea avea un efect negativ asupra pielii tale.

Consumând doar două pahare de alcool pe săptămână, aveți un risc „semnificativ” mai mare de a dezvolta psoriazis. Dr. Kassam a declarat: „La femei, consumul a mai mult de două-trei băuturi alcoolice pe săptămână a fost asociat în mod semnificativ cu dezvoltarea psoriazisului, un risc atribuit în principal consumului de bere.” Psoriazisul este o „boală mediată de sistemul imunitar” care implică „inflamarea epidermei”.

Dr. Kassam a explicat: „În mod normal, celulele epidermice sunt îndepărtate și înlocuite în 27 de zile. În cazul pielii psoriazice, ciclul de viață durează doar patru zile”.

Cea mai frecventă formă de psoriazis, cunoscută sub numele de psoriazis vulgar, reprezintă 80 la sută din cazuri.

Psoriazisul vulgar se distinge prin „plăcile cutanate roșiatice, groase, distribuite simetric, distribuite simetric și solzi argintii”.

Medicul a precizat că „leziunea poate fi dureroasă și desfiguratoare”, iar semnele pot avea impact asupra stimei de sine și a calității vieții.

Tratamentul prescris poate deveni ineficient dacă o persoană consumă alcool, a adăugat Dr. Kassam.

Acesta mai spune: „Consumul excesiv de alcool este asociat cu un răspuns sub nivelul standard la tratament.

„Chiar și în cazul consumatorilor de alcool ușori sau moderați, consumul de alcool este corelat cu severitatea bolii”.

Psoriazisul este adesea asociat cu multe comorbidități, cum ar fi: obezitatea, sindromul metabolic, diabetul și bolile cardiovasculare.

Cu toate acestea, se știe că anumite medicamente „exacerbează simptomele”, inclusiv inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei (IECA) care scad tensiunea arterială.

Dr. Kassam a declarat că „stresul emoțional” ar putea, de asemenea, să agraveze simptomele, deși acutizarea ar putea apărea până la o lună mai târziu decât atunci când a fost resimțit stresul.

Cum să reduceți inflamația

Studiile au constatat că dietele hipocalorice, pe bază de plante și mediteraneene au dus la îmbunătățirea simptomelor pentru pacienții cu psoriazis.

„Există mai multe motive pentru care bolnavii de psoriazis pot beneficia de o dietă bazată exclusiv pe plante”, a declarat Dr. Kassam.

„Un aport mai mic de acid arahidonic, o grăsime omega-6 (care se găsește în carne și ouă), este un precursor al leucotrienei B4, care are un rol cunoscut în agravarea psoriazisului”, a explicat ea.

Dr. Kassam a adăugat: „Produsele finale de glicație avansată (AGE), care se găsesc în principal în alimentele de origine animală (dar și în alimentele prăjite și la grătar și în alimentele ultraprocesate), favorizează puternic inflamația și stresul oxidativ.

„Dovezile indică faptul că pacienții cu psoriazis consumă în mod obișnuit diete sărace, mai bogate în grăsimi totale, colesterol, carbohidrați rafinați și mai sărace în fibre, grăsimi mononesaturate și acizi grași omega-3 decât persoanele fără psoriazis.”

Când vine vorba de gătit, recomandarea este să gătiți la aburi, să gătiți la poșircă sau să fierbeți, în loc să gătiți la grătar, să prăjiți sau să faceți grătar.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel